Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ďalší škandál Procházkovej Siete v kampani: S grilom cestovali načierno, dostanú mastnú pokutu!

Radoslav Procházka Zobraziť galériu (4)
Radoslav Procházka (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Ďalšia rana pre Procházkovu stranu Sieť. Po škandále s financovaním prezidentskej kampane načierno prišla pokuta za kampaň. Sieťari totiž jazdili na mítingy v dodávke s pojazdným grilom, ktorá neplatila mýto. Celkovo ich to vyšlo na 9 tisíc eur.

A nebolo to iba raz. Policajti nafotili dodávku Renault ako porušuje zákon, keď nemala zaplatené mýto až trikrát. Celkovo tak vymerali tri pokuty po 3 tisíc eur. Informuje o tom Denník N, ktorému poslal list anonym. Dodávku, ktorá je evidovaná na firmu Impozant, nachytali v októbri, keď prebiehala kampaň pred komunálnymi voľbami.

Andrej Hrnčiar
Zobraziť galériu (4)
Andrej Hrnčiar  (Zdroj: SITA)

Vo firme Impozant pôsobí ako konateľ Jozef Kubinec, známy primátora Martina a podpredsedu Siete Andreja Hrnčiara. Hrnčiar Denníku N priznal, že Kubinec je jeho kamarát. Priznal tiež, že o probléme vedel a myslel si, že stačí kúpiť diaľničnú nálepku a nie aj mýtnu jednotku. Zároveň sľúbil, že pokutu zaplatia. Za pojazdný gril aj s kurencami Kubincovi zaplatil Hrnčiar z vlastného 400 eur.

Radoslav Procházka
Zobraziť galériu (4)
Radoslav Procházka  (Zdroj: Facebook)

Hovorca Siete nám tento prešľap potvrdil. "Pán Hrnčiar si ako kandidujúci primátor Martina prenajal pojazdný gril na dve predvolebné podujatia komunálnych volieb, za prenájom aj polep auta riadne zaplatil. Majiteľ auta nie je členom SIETe a pokuta vyplýva z nedorozumenia vo veci zaradenia vozidla do hmotnostnej kategórie, ktoré majiteľ rieši na príslušných miestach," povedal pre Topky Ján Orlovský.

Strana dáva od pochybenia ruky preč. Auto si len požičali, nezodpovedajú teda za to, či má zaplatené mýto alebo nie. "SIEŤ sa tak nechtiac ocitla medzi mediálnymi „perličkami“, ale s pokutou pre majiteľa vozidla nemá nič spoločného – nezodpovedá totiž za prevádzku ani technické parametre vozidla," zakončil Orlovský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu