Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sulík vylučuje spoluprácu so Smerom: Je to banda zlodejov, nemáme sa o čom baviť!

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana SaS je po voľbách pripravená spolupracovať s každou stranou, ktorá ctí demokratické princípy, okrem strany Smer.

"Lebo to je pre mňa banda zlodejov, s tými sa nemáme o čom baviť, nech sú akíkoľvek veľkí," povedal predseda SaS Richard Sulík. Predseda liberálov si vie predstaviť po úspešných parlamentných voľbách v roku 2016 napríklad budúcu koalíciu strán Sieť, KDH, Most-Híd a SaS.

"Napríklad. Takáto konštelácia je pre mňa prijateľná. Samozrejme však, ak ide o Sieť, nič proti kolegom zo Siete, ale tam je otázka, čo bude, ak bude vznesená obžaloba. Lebo bolo by to prinajmenšom zvláštne, keby do parlamentných volieb išla strana, ktorej predseda je obžalovaný. To už nie je nejaké trestné oznámenie, ale vznesená obžaloba. Ale jasne, viem si predstaviť takú spoluprácu," konštatoval Sulík.

Pri predvolebnej spolupráci má SaS iné kritériá. "Ja sa budem snažiť uprednostniť, aby sme išli do volieb sami. Áno, budeme mať možno niečo ako bližšiu spoluprácu s ľuďmi, s ktorými sme boli na námestiach. Ale najcennejšie víťazstvo pre nás bude, keď SaS uspeje vo voľbách sama," vyslovil sa líder liberálov. Pripustil však, že do úvahy prichádzajú rôzne alternatívy, či už predvolebná koalícia, spoločná kandidátka alebo samostatný postup SaS. "Niečo z tých troch si vyberieme, ja osobne preferujem samostatnú kandidátku SaS. Ale nemá to byť písmo sväté, uvidíme, dohodneme sa s kolegami," dodal Sulík. 

Volebného lídra a aj spôsob, akým sa SaS bude uchádzať o voličov v parlamentných voľbách, chcú liberáli predstaviť pomerne skoro. "Do jari rozhodneme, čo chceme, ako ideme zabojovať. Je nám všetkým jasné, že musíme zabojovať. Voľby v roku 2016 budú pre SaS kľúčové. Pôjde o to, či sa nám podarí etablovať liberálnu stranu na slovenskej politickej scéne, boli by to v tom prípade už tretie úspešné voľby za sebou. Alebo nás postihne nejaký nepekný osud. Čiže určite zabojujeme a ako to konkrétne spravíme, oznámime verejnosti pomerne skoro," priblížil Sulík. 

Ako predseda chce Sulík stranu viesť do kongresu v roku 2017, potom budú otvorené všetky možnosti. "Od toho, že nebudem kandidovať, po to, že budem kandidovať a vyhrá protikandidát alebo vyhrám ja alebo budem kandidovať jediný. Ale do roku 2017 mám pevný plán viesť stranu," uzavrel predseda SaS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu