Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sulík nedá Ficovi pokoj ani na Vianoce: Takto si doňho rýpol

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tvrdenia predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD), že opozícia nepredstavuje žiadnu alternatívu vládnej strane, sa nezakladajú na pravde. V rozhovore to naznačil líder SaS Richard Sulík s tým, že alternatíva tu je, ale je dobré, že parlamentné voľby majú byť až o 15 mesiacov.

"Ak by boli skôr, ideme do toho, ale ja vidím voľby na 99 percent v marci 2016. Dovtedy sa opozícia pekne nachystá," avizuje Sulík. Na margo toho, ako alternatíva vyzerá, odvetil, že vždy to bude koalícia strán na pravicovom spektre. "Bude to ale väčší prínos pre Slovensko, ako máme dnes. Vládne jedna strana, oni už od dobroty nevedia, čo so sebou. Radšej nech je koalícia živšia, nech aj rieši svoje problémy na verejnosti, ako to, čo sa deje teraz - za zatvorenými dverami si dohodnú tie najstrašnejšie veci a my znášame následky," upozornil.

Napriek tomu, že SaS v roku 2011 odmietnutím eurovalu položila vlastnú vládu, si Sulík nemyslí, že liberáli sú nedôveryhodný partner. Zároveň tvrdí, že aj v ďalšej koalícii urobia presne to isté. "V zásadných veciach nebudeme otáčať a budeme sa držať dohôd. To sme robili aj vtedy. Pol roka sme ich upozorňovali, že nebudeme hlasovať za euroval, ale oni nie. Dohnali to až na špičku. Keby bola opäť rovnaká koalícia, už by boli aj oni poučení," myslí si šéf SaS. Sulík zopakoval, že pri osudnom hlasovaní o eurovale bolo chybou poslancov SaS, že minútu pred hlasovaním neodišli zo sály. "Potom by bolo zrejmé, že naši koaliční partneri páchajú kolektívnu samovraždu," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu