Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Richter: Za 11 mesiacov pribudlo vyše 51 tisíc nových pracovných miest

Ján Richter
Ján Richter (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Za 11 mesiacov tohto roka vzniklo na Slovensku 51,5 tisíca nových pracovných miest a pribudlo 6,5 tisíca nových zamestnávateľov. Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave minister práce Ján Richter (Smer-SD). To podľa neho dokazuje, že prijaté legislatívne opatrenia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR sú účinné.

Richter zároveň uviedol, že na Slovensku medziročne v novembri tohto roka klesala nezamestnanosť a zvyšovala sa zamestnanosť. "Približne o 34.000 osôb poklesol medziročne počet disponibilných evidovaných uchádzačov o zamestnanie, čo predstavuje zníženie o 9,3 %," povedal Richter. V rámci celkového počtu evidovaných nezamestnaných sa znížil počet ľudí bez práce podľa jeho slov o  25.500. "Je dôležité, že pokles je zaznamenaný vo všetkých znevýhodnených kategóriách uchádzačov o zamestnanie," poznamenal minister práce.

V kategórii nezamestnaných do 29 rokov totiž ubudlo medziročne 12.000 ľudí, v kategórii ľudí do 25 rokov sa počet nezamestnaných znížil o vyše 8000. "Aj v kategórii ľudí nad 50 rokov klesol medziročne počet nezamestnaných o 3600 a počet dlhodobo nezamestnaných medziročne klesol o takmer 9600," vyčíslil Richter. Od začiatku januára sa podľa jeho slov zvýšil aj počet ľudí, ktorí pracujú na dohodu. "V januári tohto roka pracovalo na dohodu 369.000 ľudí a v novembri 2014 ich pracovalo 466.700," konkretizoval minister práce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu