Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kažimír medzi dlžníkmi na zdravotných odvodoch: Tisíce eur nezaplatil, mám na to ľudí!

Peter Kažimír Zobraziť galériu (2)
Peter Kažimír (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister financií mal na krku dlžobu! Všeobecnej zdravotnej poisťovni nezaplatil vyše 4 tisíc eur. Nedoplatok obhajoval zaujímavým zdôvodnením. Zostáva nám už len dúfať, že takýto nepozorný, nebude aj v práci. Rezort financií narába totiž s miliardami eur.

Minister Peter Kažimír mal na krku dlžobu vo výške 4 224 eur vo Všeobecnej zdravotnej poistovni. Na stránke dlznik.sk je uvedená adresa a meno súčasného ministra financií. Tomu iba pred nedávnom prešiel v parlamente štátny rozpočet, no v rodinnom rozpočte má ešte medzery.

Kažimír medzi dlžníkmi na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Dlznik.sk)

Zatiaľ čo štátny dlh dosahuje výšku takmer 55% HDP, čo znamená niekoľko desiatok miliárd eur, so súkromným dlhom vo výške štyroch tisícok, to u ministra nemusí byť až tak zlé.

„Žiaľ k tejto situácii došlo nedopatrením a pána ministra to mrzí. Faktom je, že celú dlžnú sumu zaplatil ešte v novembri.“ povedala pre Topky hovorkyňa Kažimíra Alexandra Gogová s tým, že asistentka odoslala žiadosť o platbu na inú emailovú adresu. Sumu mal už medzitým uhradiť a poisťovňa dlh vymaže až s odstupom času.

Minister si priznal prešľap aj pred pár rokmi, keď v priamom prenose vysvetľoval Sulíkovi rekordný pokles cien plynu. Tento raz sa k tomu tiež postavil ako správny chlap a chybu si priznal.

Zostáva nám len dúfať, že pán minister nebude rovnako zábudlivý aj v práci. Ak by sa mu aj tam podarilo trochu zazmätkovať, občanov by to vyšlo na viac ako len pár tisíc eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu