Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Smutné Vianoce v SDKÚ: Bývalá vlajková loď pravice je na dne, nechodia už ani výplaty!

Pavol Frešo a Ľudovít Kaník Zobraziť galériu (4)
Pavol Frešo a Ľudovít Kaník (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - SDKÚ je v koncoch. Finančne krachuje a viacerým zamestnancom nechodia výplaty! Vyzerá to na smutné Vianoce u kedysi vlajkovej lode pravice. A to ešte stále neskončili odchody kľúčových ľudí. Naposledy to bol Viliam Novotný. No Frešo s Kaníkom si stále veria a finančné problémy odmietajú.

Šíria sa špekulácie, že stranu dorazia finančné problémy. Tesne pred Vianocami podľa našich zdrojov zamestnancom SDKÚ už nechodia ani výplaty. "Je to zlé. Ale detaily vie Kaník, on je pokladník. Vraj sa majú v januári zrušiť aj krajské kancelárie a prepustiť krajskí riaditelia," povedal nám zdroj zvnútra SDKÚ.

Potvrdil nám to aj Viliam Novotný v nedávnom rozhovore pre Topky. "Áno je to pravda, strana prežíva zo dňa na deň. Je najzadlženejšou zo všetkých strán. Pravdou je, že dlhy urobilo ešte vedenie pred Frešom, pred voľbami 2012," povedal pre Topky Novotný v nedávnom rozhovore.

Viliam Novotný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Sám zo strany pred pár dňami vystúpil, pretože neuspel v boji o predsedu strany a ďalej nevidel zmysel v strane zotrvávať. Myslí si, Kaník s Frešom chcú zopakovať jeden starý príbeh. "Trochu to vyzerá, akoby chceli s Frešom zopakovať príbeh DSky. Najprv zničiť, potom značku prilepiť k niekomu inému. Ale to je už o ich svedomí," vravel Novotný.

Pavol Frešo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Kaník túto katastrofálnu situáciu nevylúčil. "Nevylučujem to momentálne, ale nemám takéto informácie. Môže sa stať, že niekomu niečo mešká, ale chronický problém to určite nie je," prezradil nám Ľudovít Kaník s tým, že ako nový pokladník ubezpečil, že strana na tom nie je finančne zle.

Ďalší, kto opustil potápajúcu sa loď, je Martin Fedor. Toho ulovil do svojej Siete Radoslav Procházka. "Počul som o tom, ale neviem, či je to pravda. Neviem vám tieto informácie potvrdiť. Ja som sa so stranou už rozlúčil," povedal nám bývalý minister obrany.

Riaditeľ ústrednej kancelárie SDKÚ
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Pre odchod z SDKÚ-DS sa Fedor rozhodol preto, že strana už nie je tá, do ktorej kedysi vstupoval. "Do tejto strany som vstupoval, lebo bola nádejou pre Slovensko, ako aj zárukou modernizačnej a zodpovednej politiky. Dnes to nepovažujem za tú istú stranu," uviedol pred časom. Nikto momentálne nevie, či zlé mraky dokáže ešte predseda strany Pavol Frešo rozhonať, odišla už kľúčová väčšina známych politikov.

Pre nespokojnosť s predsedom Pavlom Frešom a smerovaním strany odišla vlani trojica poslancov Lucia Žitňanská (dnes Most-Híd), Miroslav Beblavý (dnes Sieť) a Magdaléna Vášáryová. Tento rok nasledovali Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš, minulý týždeň Martin Fedor. Stranu opustila nedávno aj časť mládežníckej organizácie SDKÚ-DS Nová generácia. Viacerí bývalí členovia SDKÚ-DS údajne prešli k Sieti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu