Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Miškovov SKOK je postavený na nových ľuďoch: Zmeníme Slovensko na lepšiu krajinu pre život!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB)

BRATISLAVA - Presadzovať princípy slobodnej, spravodlivej a otvorenej spoločnosti je cieľom novej politickej strany SKOK (Slovenská občianska koalícia), ktorej založenie dnes oznámil poslanec NR SR Juraj Miškov (nezaradený). SKOK chce podľa jeho slov zmeniť Slovensko tak, aby bolo lepším miestom pre život. Podpisy potrebné na založenie strany začína SKOK zbierať dnes.

"Nechcem byť gazdom pravice, neverím, že nás zachráni novodobý mesiáš kýmkoľvek povolaný a možno aj zaplatený. Zdvihol som zástavu a chcem ľudí inšpirovať, aby sa pridali," zdôraznil Miškov. Ako pokračoval, jeho cieľom je slovenská občianska koalícia, alebo koalícia občanov, teda nielen štandardná politická strana. "Budeme stredové občiansko-liberálne zoskupenie aktívnych ľudí. Odbornosť chcem vrátiť do verejného života," uviedol.

SKOK podľa jeho slov znamená aj náhlu zásadnú zmenu a je synonymom slova reforma. "Bude to nielen občianska, ale aj reformná strana s cieľom presadiť zásadné zmeny. Budú to odvážne skoky vpred, Slovensko sa odvážne pohne z miesta," deklaroval. Svoju doterajšiu kariéru označil Miškov ako napĺňanie sna. "Keď som v roku 2009 vstúpil do politiky, bol som finančne zabezpečený. Vybudoval som z nuly vlastnú firmu, po vstupe do politiky som ju predal. Mal som šťastie, plnil som si sny. Pôsobenie v politike vnímam ako službu ľuďom," uistil.

To, že za päť rokov v politike pôsobil v dvoch stranách (SaS, NOVA), ako neúspech nehodnotí. "Ani dnes sa nevzdávam. Chcem vytvoriť priestor pre úspešných ľudí, ktorí statočne žijú svoje príbehy, priestor pre odborníkov, či ľudí, ktorí chcú a vedia pracovať. Slovensko má na to, aby bolo OK," myslí si.

V prípravnom tíme sa nateraz objavili bývalý kancelár NR SR Michal Nižňan, exposlanec NR SR za SaS Kamil Krnáč či komunálna politička Katarína Augustinič. Ďalší z odídencov zo SaS, ktorí opustili stranu Richarda Sulíka spoločne s Miškovom (Jozef Kollár, Daniel Krajcer, Juraj Droba a Martin Chren) v tíme nateraz nie sú. "Ponúkol som im možnosť zúčastniť sa, boli by veľkou pridanou hodnotou, ale rozhodnutie je na nich. Budem sa o ich spoluprácu uchádzať," dodal Miškov. SKOK má byť budovaný inak, ako ostatné strany. Nebude mať totiž podpredsedov a chce ponúknuť veľkú slobodu členom a regionálnym štruktúram.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu