Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kiska vyjadril podporu protestom a demonštráciám: Sú pochopiteľné, sú legitímne

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík považuje dnešný prejav prezidenta Andreja Kisku týkajúci sa protestov občanov za podporný.

"Berieme to ako podporu spoločného úsilia, keď sa tisíce ľudí spojili a vyjadrili nespokojnosť so situáciou, aká vládne nielen v zdravotníctve, ale aj v celej krajine s vládou jednej strany,“ povedal jeden z organizátorov protestov Sulík. Predseda SaS tak reagoval na dnešné vystúpenie prezidenta v NR SR. Prezident počas svojho prejavu k verejným protestom proti rozkrádaniu zdravotníctva povedal, že je pochopiteľné, ak ľudia výnimočne citlivo reagujú na obohacovanie sa na chorobe a na ľudskom nešťastí. "Takto rozumiem aj verejným protestom a demonštráciám v týchto dňoch. Sú pochopiteľné, sú legitímne, dôvodom rozumiem a sú právom ľudí, ktoré treba chrániť, nie znevažovať – a treba takto prejavenú nespokojnosť počúvať," nazdáva sa Kiska.

Protestné zhromaždenie proti korupcii, na ktoré vyzvali europoslanec Richard Sulík, poslanci NR SR Daniel Lipšic, Igor Matovič a Alojz Hlina, sa konalo v utorok 25. novembra na Námestí SNP v Bratislave. Organizátori mali šesť požiadaviek. Patria medzi ne zriadenie špeciálneho výboru na dohľad nad vyšetrovaním kauzy Gorila, hmotná zodpovednosť politikov za nezákonné rozhodnutia, voľba predsedu Najvyššieho kontrolného úradu navrhnutého opozíciou z radov renomovaných osobností v oblasti boja proti korupcii, zákaz schránkových firiem vo verejných obstarávaniach, okamžité odvolanie riaditeľky piešťanskej nemocnice Márie Domčekovej a vedúceho služobného úradu ministerstva zdravotníctva Martina Senčáka pre ich účasť pri nákupe predraženého CT prístroja v nemocnici v Piešťanoch. Poslednou požiadavkou Hlina upozornil na to, že politické nominácie v zdravotníctve sa musia skončiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu