Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Demonštranti zajtra potiahnu na parlament: Organizátor varuje, chcú nasadiť provokatérov!

Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Zajtra sa bude znova demonštrovať! Na protest proti korupcii sa chystá doraziť pár tisícok ľudí, ktorí chcú dať vládnej strane červenú kartu za ich doterajšiu politiku. Je to v poradí už tretia demonštrácia v Bratislave. Fico sa im vysmieva a nazval ich hyenami!

Najnovší protest bude zajtra o 17:00 na Námestí SNP v Bratislave, odkiaľ si to demonštranti namieria rovno pred parlament. Na Facebooku je už prihlásených 3 a pol tisíc ľudí. Ďalšia tisícka sa možno zúčastní.

Igor Matovič nám dokonca prezradil, že smeráci chystajú nasadiť desiatky provokatérov, ktorí by mali narušiť priebeh akcie. "Mám informácie, že Smer nasadí desiatky provokatérov, aby robili bordel, hádzali niečo po policajtoch, preto chceme upozorniť, že to bude ich vizitka. Predošlé tri protesty boli bez incidentov a chceme, aby aj tento bol taký istý," povedal pre Topky šéf Obyčajných ľudí.

Demonštranti zajtra potiahnu na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook)

Zároveň odkazuje Ficovi, že demonštranti nie sú žiadni anarchisti ani hyeny. "Chceme Robertovi Ficovi a Pavlovi Paškovi odkázať, že nie sme žiadni anarchisti ani hyeny. Keď toto Fico tvrdí, je to už naozaj silné kafé," dodal Matovič.

Demonštranti zajtra potiahnu na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Jan zEMIAR)

Alojz Hlina taktiež chce pokojný protest. Neželá si žiadne výtržnosti ani nepokoje. Podľa neho by narušili priebeh akcie, ale je možné, že vždy sa vyskytne nejaký "exot".

Okrem toho sa opoziční lídri, ktorí vystupujú na protestoch chystajú aj dnes medzi ľudí. Alojz Hlina sa zúčastní spolu s Danielom Lipšicom na diskusii v Žiline a Igor Matovič zase zájde do Banskej Bystrice.

Demonštranti zajtra potiahnu na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Jan zEMIAR)

Fico znova odsúdil protesty a správanie sa niektorých opozičných poslancov NR SR a považuje to za štvanie ľudí. Nevie sa s tým zmieriť a opozičníkov označuje za hyeny. "To len ľudské hyeny môžu organizovať mítingy pred domami politikov. Ak chcú súperiť, na to sú parlamentné voľby a súboje v parlamente. Nech sa uchádzajú v roku 2016 o dôveru ľudí. Ak ju získajú, zablahoželáme im. Ale toľko nenávisti a zloby, čo má v tvári Daniel Lipšic (nezaradený), začína byť pre túto krajinu nebezpečné," povedal premiér cez víkend.

17. november v Bratislave

Ten tiež prezradil, že ho pred domom sleduje helikoptéra s kamerou a že niekto chcel podplatiť upratovačky, aby sa dostali do košického domu Pavla Pašku. "Ja bývam na treťom poschodí, chodí mi tam pravidelne helikoptéra s kamerkou a pozerá mi do bytu. Čo ma chcú vidieť v trenírkach? Niekto chcel tiež v Košiciach podplatiť upratovačky, aby sa dostali do domu Pavla Pašku a nafotili tam nejaké veci," prehlásil Fico.

Dva protesty na Námestí SNP

Prvý protest sa konal 14. novembra v piatok. Slovensko dovtedy nezažilo väčší protest od kauzy Gorila. V Bratislave sa na námestí SNP zišli ľudia protestujúci za odvolanie Pavla Pašku a proti korupcii vo vláde. Podľa odhadov sa ho zúčastnilo viac ako 2 000 ľudí. Vystúpili viacerí opoziční politici, ale aj aktivisti. S prejavom prišiel aj doktor Suchánek, ktorý na nákup predraženého CT prístroja ako prvý upozorňoval.

Demonštranti zajtra potiahnu na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Nespokojní ľudia kričali v ten podvečer "odstúpiť, odstúpiť", na námestí SNP v Bratislave, kde sa ľudia zišli, aby žiadali odstúpenie Pavla Pašku z postu predsedu Národnej rady (NR) SR. Podľa organizátora protestu nezaradeného poslanca parlamentu Alojza Hlinu je Paška symbolom nedokončenej práce po 17. novembri 1989.

Demonštranti zajtra potiahnu na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Druhý protest sa konal na výročie Nežnej revolúcie 17. novembra. Demonštranti kričali "Paška nestačí, Paška nestačí" a vyslovili tri požiadavky pre Roberta Fica. Na záver zahrala niekoľko tisícovému davu slovenská hymna.

Protest pred Paškovým domom

Vyše 500 obyvateľov východoslovenskej metropoly prijalo výzvu poslanca parlamentu Alojza Hlinu a prišlo zhruba pred dvomi týždňami v utorok popoludní protestovať pred dom predsedu parlamentu Pašku. „Zlodej z parku za mreže, Dosť bolo arogancie, Paška odstúp! Hanba kachličkárovi,“ znelo v parku pred Paškovou vilou.

Demonštranti zajtra potiahnu na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Hlina vtedy vyzval ľudí, aby hlasne vyjadrili svoj protest voči Pavlovi Paškovi. „Nech sa ho Fico konečne zbaví. Smer predsa môže byť aj bez Pašku. A keď nie a rozpadne sa, nebude to tiež nikomu prekážať,“ prehovoril k davu. „V tomto dome býva človek, ktorý sa vám vysmieva o tváre,“ povedal rečník z OĽaNO Jozef Viskupič.

Demonštranti zajtra potiahnu na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu