Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Morbídny trapas v českých lidovkách: Čitateľom sa v článku o Ficovi zjavil Dušan Pašek!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - O Pavlovi Paškovi sa toho píše v posledných dňoch až až. Situáciu registrujú aj Česi a podrobne informujú o politike u nás. No Lidovým novinám sa podaril tragikomický prešľap. Prekrstili Pavla Pašku na Dušana! Viacerí čitatelia si pritom ihneď nad chybou pozastavili. Keďže preklep im pripomenul československú hokejovú legendu Dušana Pašeka.

Pavlovi Paškovi nedali médiá v týchto dňoch ani len dýchať. Kauza CT a jeho prepojenie so slovenským zdravotníctvom zamestnáva Slovensko už pekných pár dní a jeho meno je na pretrase neustále. Pod tlakom sa vzdal aj funkcie predsedu parlamentu a mandátu poslanca.

Informovali o tom aj Lidové noviny s titulkom "Robert Fico stratil svoju dvojku: Predsedu parlamentu Dušana Pašku". Namiesto jeho pravého mena sa tak dostalo bývalému predsedovi Národnej rady nečakaného prekvapenia.

FOTO Morbídny trapas v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Chyba sa objavila v tlačenom vydaní a poslal nám ju náš čitateľ. Trapas však Pašku nemusí až tak trápiť, keďže odchádza z vrcholovej politiky a nachvíľu mu médiá dajú pokoj.

Nástupca Pašku nie je stále známy

Smer-SD zatiaľ nerozhodol, kto bude nástupcom Pavla Pašku na poste predsedu NR SR. Podľa informácií agentúry SITA sa predsedovi strany a ani užšiemu vedeniu zatiaľ nepodarilo presvedčiť ministra kultúry Mareka Maďariča, aby prijal kandidatúru na uvoľnené miesto. V utorok o nástupcovi Paškovi rokovalo užšie vedenie, následne aj Fico s Maďaričom osobitne a dnes opäť najvyšší predstavitelia strany.

FOTO Morbídny trapas v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Vo štvrtok budú rokovania pokračovať. Podľa informácií agentúry SITA Maďarič na rokovaniach predostrel niektoré výhrady k obsadeniu vnútrostraníckych postov. Navrhol tiež, aby sa podpredsedom NR SR stal exminister školstva Dušan Čaplovič. V Smere-SD bola zatiaľ dohoda, že podpredsedom parlamentu sa miesto Renáty Zmajkovičovej stane Dušan Jarjabek. V utorok Fico oznámil, že odstupujúceho predsedu NR SR Pavla nahradí niektorý z členov vlády. Horúcich kandidátov je viac. Okrem Maďariča sa spomínajú Ján Richter, Robert Kaliňák a Martin Glváč.

FOTO Morbídny trapas v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška v nedeľu po vyhlásení výsledkov komunálnych volieb a víťazstva Richarda Rašiho v primátorskom súboji v Košiciach prítomným novinárom oznámil, že sa vzdáva funkcie predsedu parlamentu. Uviedol to v prítomnosti svojej manželky a povedal, že k tomuto rozhodnutiu dospel po tom, čo sa objavili útoky na jeho osobu a postihli aj jeho rodinu. Dodal, že detailnejšie sa k svojmu odstúpeniu vyjadrí neskôr.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu