Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Odchod z SDKÚ nevylučuje ani Novotný: Viacerí o tom premýšľajú, Frešo stranu zabil!

Viliam Novotný
Viliam Novotný (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Viliam Novotný nevylučuje, že odíde z SDKÚ-DS. O ďalšom svojom pôsobení v strane sa bude rozhodovať po štvrtkovom straníckom prezídiu. Nie je vraj jediný, kto z prezídia pomýšľa na odchod.

"Strana nefunguje, predseda Pavol Frešo ju zabil. Uvidím, čo chce riešiť na prezídiu a potom budem vážne uvažovať, či to má ešte zmysel, alebo nie," povedal dnes Novotný.
Odchod zo strany oznámil dnes Martin Fedor. Opúšťa aj poslanecký klub SDKÚ-DS, ktorý tým pre nedostatok členov zaniká. V parlamente chce pôsobiť ako nezaradený. Pre odchod sa rozhodol, lebo SDKÚ-DS podľa jeho slov upustila od politiky modernizácie a zodpovednosti, nerieši veľké témy. Fedor nechce byť súčasťou politiky náhodných výstrelov a populizmu.

V SDKÚ-DS hrozia podľa informácií aj ďalšie odchody. O vystúpení zo strany údajne uvažuje aj časť bratislavských členov a ďalší. Strana nemá podpredsedov, keďže Martin Fedor, Viliam Novotný a Ivan Štefanec odstúpili po tom, ako Freša kongres neodvolal (za odvolanie bolo 160 z prítomných delegátov, 48 za zotrvanie, pozn. TASR). Nemá finančný rozpočtový výbor, generálneho sekretára ani poslanecký klub.

Pre nespokojnosť s predsedom Pavlom Frešom a smerovaním strany odišla vlani trojica poslancov Lucia Žitňanská (dnes Most-Híd), Miroslav Beblavý (dnes Sieť) a Magdaléna Vášáryová. Tento rok nasledovali Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš, dnes Martin Fedor. Stranu opustila nedávno aj časť mládežníckej organizácie SDKÚ-DS Nová generácia. K odchodom došlo aj v regiónoch. Viacerí členovia údajne prešli k Sieti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu