Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Stranícky súd rozhodol: Hlasovanie o odvolaní Freša je platné

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Stranícky súd SDKÚ-DS dnes zamietol žiadosť šiestich krajských predsedov na zrušenie platnosti volieb na mimoriadnom kongrese. Oznámila to dnes tlačová služba SDKÚ-DS.

Na septembrovom mimoriadnom Kongrese sa straníci pokúsili odvolať z funkcie predsedu Pavla Freša, čo sa im však nepodarilo. Za odvolanie síce hlasovala väčšina (160) z prítomných delegátov, ale neboli to tri pätiny všetkých delegátov. Freša podporilo 48 prítomných delegátov. Šestica krajských predsedov sa nazdávala, že na odvolanie predsedu by mali stačiť hlasy prítomných delegátov. Hlasovanie preto napadla na straníckom súde. Chceli, aby jasne povedal, či na odvolanie predsedu treba tri pätiny všetkých delegátov kongresu alebo len prítomných.

Frešo na základe výsledkov hlasovania na kongrese zotrval vo funkcii, jeho dovtedajší podpredsedovia Martin Fedor, Viliam Novotný a Ivan Štefanec odstúpili. Strana nemá ani finančný rozpočtový výbor, ani nemá generálneho sekretára. Poslanecký klub existuje vďaka tomu, že v ňom zostali Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš, ktorí už nie sú členmi strany. Ak by odišli, klub by podľa rokovacieho poriadku NR SR zanikol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu