Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Sieť chce zmeniť správanie štátu voči občanom, požičala si z banky 800 tisíc

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Cieľom strany Sieť je dosiahnuť reálnu zmenu v tom, ako sa štát správa k občanom, prihovoril sa na dnešnom ustanovujúcom sneme strany Sieť v Žiline jej predseda Radoslav Procházka.

"Premeniť ho z bremena na osoh a vrátiť mu pôvodný zmysel - slúžiť a pomáhať ľuďom tam, kde to dokáže lepšie, než to dokážu oni sami," vyhlásil dnes zakladateľ Siete. Doplnil, že cieľom strany je vzťah občana a štátu jedna k jednej. "Jedna k jednej znamená, že to, čo štát od ľudí pýta, bude aj sám plniť". Sieť prichádza podľa slov Procházku s motívom prehľadnej, kvalifikovanej a spoľahlivej služby. Zároveň delegátom Procházka povedal, že ich pri presadzovaní cieľov strany čaká neľahká úloha. "Ak si niekto myslel, že to dáme systémom štart-cieľ a celí vyžehlení si prídeme pre medailu, tak je tu na nesprávnom mieste.

SIEŤ si z banky požičala 800-tisíc, vráti ich po voľbách 2016

Novovznikajúca politická strana Sieť si na svoje fungovanie a financovanie volebných kampaní vzala z banky úver 800-tisíc eur. Ako na dnešnom ustanovujúcom sneme v Žiline informoval manažér strany Marek Čepko, úver chce strana splatiť zo štátneho príspevku za výsledok v parlamentných voľbách 2016. „Od samého vzniku strany sme deklarovali, že jej činnosť budeme financovať okrem členských príspevkov a darov od sympatizantov najmä komerčným úverom. V úsilí o jeho získanie sme oslovili 15 bankových domov. Minulý týždeň pán Procházka ako splnomocnenec Siete podpísal zmluva o úveru s českou Fio bankou. Účelom úveru je financovanie prevádzky strany a volebných kampaní. Zdrojom na splatenie úveru bude štátny príspevok za výsledok vo voľbách v roku 2016. Garancie úveru spočívajú v záložnom práve na nehnuteľnosti v osobnom vlastníctve pána Procházku, ktorý je zároveň jediným a výlučným ručiteľom úveru,“ povedal Čepko. K financovaniu strany tiež dodal, že okrem úveru začína strana prijímať členské príspevky a dary od členov a sympatizantov Siete a v hojnej miere využíva aj prácu dobrovoľníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu