Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kauzu odpočúvania novinárov uzavrú do konca septembra

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra uzavrie do konca septembra kauzu odpočúvania novinárov, pre ktorú skončil vo funkcii vtedajší minister obrany Ľubomír Galko. Námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek Peter Šufliarsky urobil analýzu tejto trestnej veci.

"Preskúmaním súvisiacich spisových materiálov bolo zistené, že trestné konanie trvá takmer tri roky, pričom dĺžka konania nie je adekvátna a primeraná závažnosti skutku," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Šufliarsky na základe analýzy vydal tento týždeň dozorovému prokurátorovi generálnej prokuratúry písomný pokyn, ktorým mu uložil ukončiť prípravné konanie do 30. septembra 2014.

Kauza odpočúvania prepukla v novembri 2011, keď viaceré médiá informovali o operácii v rámci Vojenského obranného spravodajstva. To odpočúvalo mobilný telefón vtedajšieho generálneho riaditeľa televízie TA3 Michala Gučíka ako aj niekoľkých novinárov z denníka Pravda a ďalších ľudí. V dôsledku aféry prišiel o kreslo vtedajší minister obrany Galko zo SaS. V kauze je obvinený bývalý šéf Vojenského obranného spravodajstva Pavol B. a ďalší štyria vojenskí agenti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu