Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jeden mandát musí stačiť, zhoduje sa KDH s liberálmi

Pavol Abrhan
Pavol Abrhan (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – KDH a SaS zrejme po čase nájdu spoločnú reč. Spojiť ich môže spoločné presadzovanie princípu jeden mandát stačí. Ako povedal dnes poslanec NR SR za KDH Pavol Abrhan, princíp jedného mandátu je dlhodobo agenda kresťanských demokratov.

„Pripravujeme vlastný návrh. Pracuje na ňom Ján Figeľ a Pavol Hrušovský. V každom prípade sa nebránime, keď si liberáli osvojili návrh. Ak budú dva návrhy, sme pripravení podporiť aj návrh SaS. Sú témy, na ktorých sa konzervatívci a liberáli vedia zhodnúť, keď sú v prospechov občanov. Táto téma takou je,“ zdôraznil Abrhan.

Ak podľa predsedu SaS Richarda Sulíka existuje názorová zhoda, radi budú spolupracovať s KDH. „Sme tiež pripravení podporiť ich návrh. Viem si predstaviť, že si sadneme a budeme pracovať na jednom spoločnom návrhu. Sme pripravení návrh doladiť a pripraviť jeden návrh,“ povedal dnes Sulík. 

KDH chce doplniť text Ústavy SR článok 77 o nový odsek 3, že funkcia poslanca NR SR a poslanca Európskeho parlamentu je nezlučiteľná s funkciou predsedu VÚC, primátora a starostu obce. SaS na najbližšej schôdzi chce predložiť zákaz súbehu mandátu v NR SR s akoukoľvek exekutívnou funkciou, akou sú napríklad starosta, primátor, predseda samosprávneho kraja, riaditeľ Sociálnej poisťovne a podobne. „Poslanec Národnej rady SR nech sa pekne krásne venuje len poslancovaniu, za to je daňovníkmi platený,“ povedal Sulík. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu