Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kiska informoval Macejkovú, že nemá námietky v kauze Čentéš

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska sa dnes stretol s predsedníčkou Ústavného súdu SR Ivettou Macejkovou. Dal jej list, v ktorom ju informoval, že nemá žiadne námietky zaujatosti voči sudcom Ústavného súdu SR v konaniach a sťažnostiach Jozefa Čentéša. TASR o tom informoval prezidentov poradca Rado Baťo.

Nástupom do funkcie prezidenta sa Andrej Kiska stal osobou, ktorá reprezentuje účastníka týchto konaní. "Ako účastník týchto konaní vyhlasujem, že nemám žiadne námietky zaujatosti voči sudcom Ústavného súdu Slovenskej republiky a ani sa nestotožňujem s námietkami zaujatosti vznesenými bývalým prezidentom SR,” uviedol Kiska.

Prezident by zároveň privítal, aby Ústavný súd SR v oboch prípadoch bez zbytočného odkladu konal a rozhodol.

Jozef Čentéš prostredníctvom svojho advokáta Petra Kubinu informoval, že dnešné rozhodnutie prezidenta o späťvzatí námietok zaujatosti voči sudcom Ústavného súdu víta. "V súčasnosti už neexistuje žiadna prekážka, ktorá by bránila Ústavnému súdu rozhodnúť v merite veci," uviedol Čentéš. 

Predsedníčka Ústavného súdu SR na stretnutí odovzdala prezidentovi SR štátne vyznamenania, ktoré mu podľa zákona o vyznamenaniach Slovenskej republiky odovzdáva po tom, ako sa prezident ujme funkcie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu