Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

NOVA stratila dôležitého člena, zo strany odišiel jej spoluzakladateľ Milan Krajniak

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda Konzervatívnej frakcie strany NOVA Milan Krajniak odišiel zo strany.

„Dnešným dňom som ukončil svoje členstvo v hnutí NOVA, ktoré som pomáhal zakladať a budovať. Po viac ako 20 rokoch, keď som Daniela Lipšica podporoval ako člen ODM, ako člen KDH a ako člen NOVA, nebudeme spolu v jednom politickom subjekte,“ napísal Krajniak dnes na svojom blogu. Podľa Krajniaka sa však nepohádali. „Dana naďalej považujem za svojho priateľa. A tiež za politika, ktorý pre Slovensko urobil veľa dobrého a verím, že ešte aj urobí veľa dobrého. Prajem mu a aj celej NOVE, aby sa im darilo,“ napísal Krajniak.

Krajniak však zdôraznil, že jeho názory na to, ako robiť politiku, sa od väčšiny ľudí vo vedení NOVA začali postupne čoraz viac odlišovať. „NOVU som od začiatku chápal ako široké politické hnutie napravo od stredu, v ktorom bude priestor pre konzervatívne aj liberálne názory, pre radikálnejšie aj umiernenejšie predstavy o robení politiky. Veril som, že ak chce pravica na Slovensku vládnuť, musí byť schopná ustáť vo vnútri euroskeptické aj eurooptimistické názory, konzervatívne aj liberálnejšie názory. V tomto som sa zmýlil a to bola moja najväčšia chyba,“ zdôraznil. 

Krajniak tiež priznáva, že jeho politické názory vždy boli kontroverzné a vždy budú kontroverzné, lebo nie je konsenzuálny typ. Vo vedení hnutia NOVA postupne podľa neho prevládol názor, že jeho ideologické postoje alebo radikálnejšie formulované postoje hnutiu škodia, lebo odplašujú umiernených voličov - napríklad voličov SDKÚ, o ktorých by sa mali usilovať. „V NOVE prevládol názor, že by sme mali nájsť akýsi zlatý stred našich ideologických postojov a ten by mali všetci rešpektovať,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu