Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prezident Kiska absolvoval fotografovanie na oficiálny portrét

Oficiálne fotenie Andreja Kisku Zobraziť galériu (4)
Oficiálne fotenie Andreja Kisku (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Nový prezident SR Andrej Kiska dnes absolvoval fotografovanie na oficiálny portrét. Tak ako jeho predchodcovia vo funkcii, aj on zavítal do priestorov Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR), kde ho fotografoval dlhoročný fotograf TASR Pavel Neubauer.

"Bol to pocit, ako keď na vás nanesú kilo niečoho a potom treba sedieť, sedieť a byť trpezlivý. Moja manželka ale bola amatérska fotografka, takže celá naša rodina je v tom vytrénovaná," priznala hlava štátu.

Na otázku, či sa už stotožnil s faktom, že jeho podobizeň bude visieť vo všetkých školách, Kiska odvetil, že jeho dcéra Veronika v triede portrét prezidenta nemá. "Povedal som jej chvalabohu, aspoň u teba v triede nebudem visieť," odpovedal s úsmevom.

Pavol Neubauer, ktorý fotografoval všetkých doterajších prezidentov, prirovnal Kisku k Rudolfovi Schusterovi. "Obaja boli komunikatívni, hneď ako prišli, som cítil, že nebude žiaden problém komunikovať. Obaja mi vyšli absolútne v ústrety," povedal. Najhoršie na takomto oficiálnom fotografovaní je podľa jeho slov samotná príprava. 

"Nastavenie svetiel zaberá najviac času. Samotné fotenie už nie je na čas také náročné," dodal Neubauer.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu