Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Procházka vracia Matovičovi úder: Bol to politický atentát, na detektor pôjdem do telky!

Radoslav Procházka Zobraziť galériu (2)
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Procházka vracia útok Igorovi Matovičovi. Zorganizovaný a dobre sponzorovaný pokus o politický atentát. Toto mala byť podľa Procházku iniciatíva Matoviča, ktorú vyvíjal v rámci očierňovania jeho prezidentskej kampane. Líder strany Sieť tiež sľúbil, že na detektor pôjde rovno do telky!

"V takejto situácii som sa ocitol po prvý raz, preto som najskôr chcel zistiť, odkiaľ to ide. Preto sme aj v ostatných týždňoch boli v mentálnej a mediálnej defenzíve," vyhlásil Procházka. Dodal, že objednávka prišla z biznis politických kruhov blízkych súčasnej vláde. Dôvodom mala byť aktivita Siete v súvislosti s primátorskými voľbami v Bratislave. "Jednoducho nás potrebovali zabrzdiť," dodal líder strany.

Matovičove aktivity v súvislosti s účasťou na výsluchu na detektore lži označil za púťovú atrakciu. "Ak sa chcete obhájiť, otázky musia byť položené tak, aby ste museli odpovedať nie. Matovič na prvé dve otázky odpovedal áno," uviedol ďalej. Zároveň však vyhlásil, že zdvihne hodenú rukavicu.

"Ak jarmočný cirkus, tak dokonalý. Dostal som ponuku z jednej z televízií, aby som to urobil v prime time naživo v akejsi šou. Túto ponuku prijímam," zdôraznil Procházka.

Zároveň novinárom predložil správu nezávislého audítora, ktorý podlieha štátnemu dohľadu, podľa ktorej na kampaň minul takmer 260.000 eur. Odhady agentúr o tom, že kampaň mohla stáť aj trikrát viac označil za nekompetentné. 
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu