Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Laššáková: Predsedníctvo Smeru sa bude zaoberať pracovným snemom

Jana Laššáková
Jana Laššáková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dnešné predsedníctvo Smeru-SD sa bude zaoberať prípravou nadchádzajúceho pracovného snemu strany. Potvrdila to členka predsedníctva, predsedníčka poslaneckého klubu strany Smer-SD a podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková.

"Nadnes, na 17. hodinu je zvolané predsedníctvo Smeru-SD, bude sa zaoberať pracovným snemom strany, ktorý sa bude konať 28. júna," povedala pre TASR. Predsedníctvo by sa malo zaoberať organizačnými otázkami nadchádzajúceho pracovného snemu a zasadnúť by malo v bratislavskej centrále strany.

Podľa informácií sa dnes neočakávajú zásadné politické rozhodnutia, ktoré by mal priniesť až samotný snem. Tým, že pracovný snem prebehne už v júnovom termíne, sa od otázok, ktoré bude riešiť, odbremení riadny snem Smeru-SD. Konanie riadneho snemu sa očakáva v tradičnom koncoročnom termíne.

Mimoriadny pracovný snem Smeru-SD prebehne 28. júna. Návrh na jeho zvolanie podal na predsedníctvo strany jeho šéf Robert Fico. Mal by sa uskutočniť v Bratislave. Potvrdil to 11. júna po rokovaní vlády.

Avizoval, že predsedníctvo strany sa zíde dnes. "Na ňom schválime všetky potrebné rozhodnutia, ktoré sa týkajú snemu," priblížil 11. júna Fico.

Na otázku, či sa snem bude zaoberať aj personálnymi otázkami a vyhodnotením prezidentských a europarlamentných volieb reagoval, že jeho úlohou bude prioritne definovať kroky vlády a jej správanie vo vzťahu k verejnosti v druhej polovici tohto roka a na budúci rok.

"Teda odpoveď na konsolidáciu, na to, ako by ľudia mali profitovať z konsolidácie. Budeme hovoriť aj o činnosti strany, pretože chceme veci urobiť tak, aby sme nemuseli riešiť mnohé pracovné veci v decembri," priblížil. Koncom roka máva strana štandardný snem, tento bude pri príležitosti 15. výročia vzniku Smeru-SD.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu