Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Gašparovič prijal podmienky RTVS, jeho príhovor dnes odvysielajú

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič prijal podmienky RTVS, televízia mu teda dnes po hlavnom spravodajstve vytvorí priestor vo vysielaní pre vyhlásenie hlavy štátu k nadchádzajúcim prezidentským voľbám.

Oficiálny list z kancelárie prezidenta dostal generálny riaditeľ verejnoprávnej televízie Václav Mika v pondelok 24. marca popoludní.

"Po oficiálnej korešpondencii, ktorá prebehla medzi Kanceláriou prezidenta SR a RTVS došlo dnes v doobedňajších hodinách k vzájomnej dohode v spojitosti so žiadosťou na vytvorenie priestoru vo vysielaní RTVS," informuje manažérka marketingu a komunikácie s verejnosťou RTVS Dominika Šulková.

Kancelária prezidenta podľa nej písomne, oficiálnou cestou potvrdila podmienky RTVS. "Kancelária prezidenta sa v oficiálnom liste zaväzuje k nestrannosti a dodržaniu zákonných podmienok, na ktoré RTVS upozornila. Deklaruje tiež, že avizované vyhlásenie a obsah jeho posolstva nebudú spojené s propagáciou ktoréhokoľvek z kandidátov," uvádza Šulková. Týmto tiež podľa nej potvrdili, že tak naplnia požiadavky spojené s obsahom posolstva prezidenta vo väzbe na príslušné zákonné normy a interné pravidlá RTVS vzťahujúce sa k obdobiu volebnej kampane. 

Po vzájomnej dohode odvysiela televízia príhovor prezidenta zo záznamu, ktorý vyhotoví realizačný štáb spravodajstva RTVS. Príhovor odvysielajú v čase, ktorý určila RTVS a kancelária prezidenta ho akceptovala. Do vysielania ho zaradia dnes po hlavnom spravodajskom formáte televízie Správy RTVS, pred diskusiou prezidentských kandidátov.

"Ivan Gašparovič prehovorí k občanom, pred dlhodobo plánovanou záverečnou diskusiou oboch prezidentských kandidátov tak, aby v prípade potreby mali možnosť obaja reagovať na slová súčasnej hlavy štátu," dodáva Šulková.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu