Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Potrebujeme zmenu, Ľudová platforma nefunguje dobre, priznáva Most-Híd

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ľudová platforma dobre nefunguje, stredopravá politika potrebuje zmenu. Ústrednou postavou pravicovej politiky musí byť občan a jeho dobro. Vyplýva to z memoranda strany Most-Híd k fungovaniu pravice na Slovensku. Bugárovci sa však z Ľudovej platformy vystúpiť nechystajú, uzavreté dohody mienia dodržať.

Predseda Béla Bugár poznamenal, že Ľudová platforma funguje len ad hoc. "Jej doterajšie pôsobenie nedokázalo naplniť očakávania ani občanov, ani jej samotných aktérov. Očakávania boli oveľa vyššie, ale to neznamená, že by sme chceli vystúpiť z Ľudovej platformy," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii Bugár. Ľudovci by mali podľa neho fungovať lepšie. "Musíme zrýchliť krok v rámci stredopravej politiky. Pravica potrebuje nový dych," doplnil Bugár.

Poukázal, že ľudovci sa nedokázali úplne spojiť v regionálnych voľbách, problémy mali aj pri hľadaní spoločného prezidentského kandidáta. Pokiaľ ide o dohodu KDH so Smerom-SD na ústavných zmenách, ktoré majú okrem iného zadefinovať v Ústave SR manželstvo ako zväzok muža a ženy, prišla podľa Bugára nevhod. "Ústava nemôže byť konským pretekom, aby sme už pred prvým kolom naznačili, že máme v úvodzovkách úprimnú snahu riešiť problémy v justícii," povedal Bugár.

Zdôraznil, že Most-Híd sa vždy snažil dodržať dohody a vytvoriť súdržnosť. V dodržiavaní uzavretých dohôd mieni pokračovať napríklad aj pri voľbe šéfa Najvyššieho kontrolného úradu či pri podpore prezidentského kandidáta Pavla Hrušovského. "Naša strana nikdy neporuší nijakú dohodu. Aj keď vidíme nízke preferencie pána Hrušovského, dohodu dodržíme a podporujeme ho. Bude to tak aj v prípade NKÚ, pokiaľ nedôjde k zmene v rámci Ľudovej platformy," vyhlásil predseda Mostu-Híd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu