Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Strana 7 Statočných chce mať úrad ombudsmana v Prešove

Vladimír Gürtler
Vladimír Gürtler (Zdroj: Facebook)

KOŠICE – Návrh predsedu parlamentu Pavla Pašku, aby úrad ombudsmana bol premiestnený z Bratislavy na východ Slovenska, členovia politickej strany 7 Statočných vítajú. Nesúhlasia však s presídlením do Košíc. Radšej by úrad ombudsmana videli ďalej na východe.

„Budeme presadzovať, aby novým sídlom ombudsmana bol Prešov. Dôvodom je to, že ombudsman by mal byť čo najbližšie k rizikovým oblastiam spolužitia  vzrastajúceho sa početnosťou rómskeho etnika  s domácim obyvateľstvom.  Tento náš návrh je plne v súlade s dekoncentráciou ústredných  štátnych úradov v hlavnom meste, aj keď v Košiciach sídli Ústavný súd Slovenskej republiky.  Nesúhlasíme  s názorom premiéra Roberta Fica, aby ombudsman sídlil v budove Ústavného súdu SR v Košiciach, pretože by sa v povedomí verejnosti nevhodne spájala činnosť ústavného súdu a ombudsmana do jedného obrazu,“  hovorí predseda strany 7 Statočných Vladimír Gurtler.

Ombudsman by podľa ich názoru nemal sedieť v kancelárii, ale pôsobiť najmä v teréne, kde by sa mal čo najviac oboznamovať so situáciou. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu