Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Krajcer a Droba radia Paškovi, ako na novinárov: Slzný plyn odmietol, vraj má niečo lepšie!

Nová
Nová "zbraň" proti novinárom (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Predseda parlamentu dnes čelil ťažkému rozhodovaniu. Po kritike zmeny pravidiel voči novinárom museli jeho kolegovia hlasovať o tom, či na žurnalistov použijú aj donucovacie prostriedky. Poslanci NOVA Juraj Droba a Daniel Krajcer navrhli hlasovať o povinnej výbave poslanca, v ktorej by nemala chýbať nepriestrelná vesta, helma špeciálnych jednotiek ani kasér. Paška odmietol dať o návrhu hlasovať s odôvodnením, že sa o téme ešte budú baviť a prídu aj nové návrhy.

„Navrhli sme predsedovi parlamentu zaviesť tieto zmeny kvôli tomu, že sa po parlamente pohybujú hyeny, ktoré poľujú na poslancov Smeru,“ povedal s úsmevom poslanec Droba po tom, čo jeho procedurálny návrh neprešiel. Na otázku, ako si vysvetľuje zavedenie nových pravidiel pre novinárov odpovedal, že sa vo svojej plodnej práci nechcú dať nikým rušiť. „Smer sa rozhodol zničiť poslednú métu k ich bezbrehej moci. Slobodné médiá im na ceste do tohto cieľa nesedia,“ dodal. 

Jeho kolega Krajcer predložil zase návrh o tom, aby smeráci nosili pri sebe sprej proti kameramanom a fotografom. Ako má vyzerať takáto účinná zbraň na novinárov, zverejnil na svojej facebookovej stránke.

Krajcer a Droba radia
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: topky)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu