Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Exminister školstva Szigeti čelí obvineniu z podvodu

László Szigeti
László Szigeti (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý minister školstva László Szigeti je obvinený zo subvenčného podvodu. Podľa informácií televízie Markíza a denníka SME sa obvinenie týka neoprávneného použitia dotácie ministerstva školstva v obci Zemianska Olča.

Denník informoval, že v tejto obci mala byť pred siedmimi rokmi použitá na opravu telocvične dotácia vo výške 116.000 eur, ktorú rezort prideľoval na obnovu škôl v havarijnom stave.

Po štyroch rokoch kontrola zistila, že vtedajší starosta obce Ladislav Komjáti (nominant SMK) neminul peniaze na opravu telocvične, ale na rekonštrukciu veľkej sály súkromnej spoločnosti Megart. Keďže dotácia sa mohla vzťahovať len na objekt obce, Komjáti to vyriešil tak, že so súkromnou spoločnosťou uzavrel zmluvu o dlhodobom prenájme na 1550 eur mesačne.

Podľa Komjátiho slov mu to tak poradil vtedajší minister školstva László Szigeti z SMK. Z tohto dôvodu bol z podvodu obvinený aj Szigeti. Televízii Markíza informáciu o vznesení obvinenia potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar i samotný bývalý minister.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu