Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matovičova poslankyňa Mezenská šokuje: Nasávam vesmír, nič nejem a lietam v oblakoch!

(Zdroj: internet)

BRATISLAVA – Netradičného prírastku sa dočkala slovenská politika v podaní Heleny Mezenskej. Po ohnivom vystúpení v parlamente sa okamžite stala hitom internetu. Zaujímavé názory na chod spoločnosti a najmä na duchovnú podstatu nášho bytia, poskytla v krátkom rozhovore pre Topky. Veľký nedostatok vidí najmä v stravovaní a životnom štýle, ktorý spôsobuje mnohé ťažkosti a choroby.

Odkedy ste začali pociťovať potrebu zmeniť stravu?

Odkedy som v parlamente, pociťujem ten tlak, čo som, kto som a nedalo sa bez toho, aby som nezmenila stravu. Od letných prázdnin vôbec nejem a vôbec nemám hlad. Ja si myslím, že my stúpame do vyšších dimenzií ako zem. Ľudia, ktorí sú senzitívnejší, to cítia. Tí, ktorí majú duchovnú podstatu rozvinutú, potrebujú zladiť celý proces. Dávnejšie už jem len jedno jedlo denne. Potom sa to upravilo na polovičnú porciu, vyzeralo to zvláštne, tvrdili o mne, že šetrím. Ale potom som začala už len zobkať. Následne behom mesiaca to prišlo do takého štádia, že budem prijímať už len tekutú stravu. Keď som v behu alebo v prírode, normálne mám pocit, že nasávam a som vyživená vesmírom.

Nechcem vyznieť ako šialenec, ale ľudia, ktorí tomu nerozumejú a žijú v racionalistickej skladbe, to nevedia pochopiť. Ale ja verím svojmu cieľu. Keď sa najem, tak mám pocit, že som urobila niečo navyše, ako keď do šálky niečo nalejete.

Myslíte, že zmena stravovania je nevyhnutná?

Určite. Ľudia nepočúvajú svoje telo, hlas srdca. Ten nám hovorí, čo máme robiť, čo máme jesť, to všetko máme v sebe zabudované. Je veľa rušičiek, ktoré nám v tom bránia. Prechádzame z éry rozumu do éry srdca. Ľudia si myslia, že objednávateľ je rozum. Práveže je to úplne naopak. Nie sme zosúladení s podstatou bytia, naše fungovanie je umelé a predstavuje záver temných síl.

Dali by sa takýmto štýlom odstrániť choroby ako rakovina, cukrovka alebo obezita?

Chorobu považujem za signál. Metabolické choroby majú svoj pôvod. A práve signál choroby je zdvihnutý ukazovák, aby ľudia zmenili svoje stravovanie. V zdravom tele zdravý duch. Zdravý vzduch vyžaruje a potom aj telo vyzerá lepšie. Sú to staré pravdy, ktoré sú tu od vekov.  Najvyšším stupňom oslobodenia človeka je vzdanie sa potravy, to je najväčšia obeť.

Zistila som, že ľudia trávia veľa času, len aby nakúpili potraviny, uvarili, uskladnili, upratali chladničku, umyli a utreli riad. my nežijeme podstatu nášho bytia. Všetky spútanosti, vzťah k cigaretám, k alkoholu, sexuchtiví k sexu.

Na druhej strane, bez potravy by sa nedalo prežiť ...

Ja mám také cykly. Keď som veľmi unesená, potom lietam v oblakoch a viem, že mám robiť niečo praktické, tak sa potrebujem uzemniť normálnou stravou. A naopak, keď som zaťažená prácou, môj duch potrebuje vyvážiť a vystúpiť vyššie, tak si potravu odrieknem. Pre mňa je teraz dokonca smiešne ísť variť, zdá sa mi to zbytočné. Neviem si jedlo vychutnať.

Keď som sa snažila ušľachťovať svojho ducha, zistila som, že je tam niečo nevyčistené. Podstúpila som hladovku, aby som našla odpoveď. Po nej sa mi v živote objavil človek, ktorý sa veľmi dôsledne, ale prirodzene, zaoberá zdravou výživou.

Vedeli by ste takýto životný štýl odporučiť aj ostatným ľuďom?

Je to príliš revolučné a nadčasové pre náš konzervatívny štýl. My sme taký konvenčný národ. Možno to pochopí tak desať percent ľudí. To je tá revolúcia, ktorú máme pred sebou. Budeme mať krásne usporiadanú spoločnosť, keď budeme počúvať hlas svoj srdca. Každý bude robiť to, na čo je predurčený. Každý bude mať z toho radosť.

Len preto, že máme politické nominácie a bábky na kompetentných miestach a oni tam byť nemajú, máme zmätok v spoločnosti. Práca ich nebaví a nerobia to od srdca. Revolúcia začína v každom jednom jednotlivcovi, aby počúval hlas srdca. Celú spoločnosť potrebujeme naladiť na vibráciu srdca. Toto je odkaz, ktorý nám zanechal Ježiš Kristus a možno sme ho nepochopili.

V parlamente máme veľa tučných ľudí. Ako môže rozmýšľať tučný človek. Nemôže, lebo má spomalený metabolický proces.

Predsa len, nie je to utópia?

My máme v Poprade reštauráciu s názvom Utópia a je najnavštevovanejšia. Myslím si, že to nie je utópia. Keď som začala zjednocovať svoje konanie, myslenie a správanie do integrálnej jednotky, odvtedy sa mi začalo dariť a som spokojná a šťastná.

Vedeli by ste popísať svoj denný režim?

Ja nežijem preto, aby som jedla, ale jem preto, aby som žila. Jedlo začína byť pre mňa čím ďalej, tým viac menej nevyhnutným. Jednoznačne odporúčam jesť zeleninu. Potom kombinovanú stravu, pestrú stravu.

Napríklad na raňajky som si dala lečo. Zeleninu nám dávajú ako prílohu, ale to má byť hlavná podstata taniera a mäso s ryžou máme jesť ako prílohu. Takisto minerálka je anorganická voda a my potrebujeme organickú vodu, čistú vodu. Pstruhy sú dobré, sťahuje tuk. Jeden môj známy odborník mi odporučil si aj pivko dať. Tvrdí, že keď máme chuť na horké, môžeme si dať. Ale keď máme chuť na sladké, je to nesprávne.

Presvedčil ma taktiež tým, že mi pomohol s vypadávaním nechtov. Aj keď som prišla do parlamentu, začali mi vypadávať vlasy a zase mi pomohol.

Študujete v tomto smere nejakú odbornú literatúru?

Čítala som aj knihy, ale už nečítam. Potom mi už nič nestačilo, moja duša bola hladná a odrazu som prestala počúvať rádio a televízor. Nedokážem prijímať informácie zo sprostredkovaných elektronických zdrojov, len z prirodzenej podstaty. Keď sa s niekým rozprávam a je pustené rádio, pôsobí potom ako rušička. Ani na moje vystúpenia v parlamente sa nedokážem pozerať. Nedávam veľký význam tomu, čo bolo, ale myslím do budúcnosti.

Túžim po tom, aby sme žili v spoločnosti, kde sa budeme mať vzájomne radi. Máme tu dostatok peňazí, energetických zdrojov aj liečiv. Akurát potrebujeme vrátiť fungovanie spoločnosti a prírodným zákonitostiam.

Zmena životného štýlu však nie je jednoduchá vec, myslíte, že sa Vám podarí osloviť ľudí?

Ja môžem hovoriť za seba, čo mám odskúšané, čo mám odžité. Nie som nejaký extra odborník na komplexnú zdravotnú výživu. Mám skúsenosť a viem sa s ňou podeliť. Každý deň chodím behávať jednu hodinu. A to je úloha poslanca, ukazovať ľuďom cestu. Aby sa to ľudstvo dvíhalo do vyšších úrovní. Zvykla som si, že keď začnem rozprávať, ľudia si myslia, že som z iného sveta.

Signálom môže byť aj to, koľko peňazí ide do zdravotníctva. Musíme sa vrátiť k bylinkám. Upravme svoj životný štýl, svoje myslenie, začnime počúvať svoje vnútro. Zlaďme sa duchovne, potom sa to prejaví aj na tom tele.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu