Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sulík má jasno: Vinu za Kotlebu v druhom kole nesie KDH

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – To, že Marián Kotleba sa dostal do druhého kola volieb predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja má podľa predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka na svedomí Kresťanskodemokratické hnutie (KDH).

„Ak by nerozbíjalo KDH pravicu a podporili by Ľudovíta Kaníka, druhé kolo by vyzeralo inak,“ vyhlásil Sulík.

Po voľbách treba podľa Sulíka začať diskutovať, či majú samosprávne kraje zmysel. Ako povedal Sulík dnes, 80 percent ľudí regionálne voľby ignoruje. „Treba diskutovať, či nemáme mať len štátnu a komunálnu úroveň. Časť kompetencií by prešla na obce, časť na štátnu správu,“ uviedol.

SaS je ako strana podľa Sulíka spokojná. Doteraz totiž mala SaS v zastupiteľstvách len jedného poslanca v Bratislave. Po sobotňajších voľbách má deväť mandátov. „Je to slušní nárast,“ povedal s tým, že sa ukázalo, že kde sa pravica nespojí, nemá šancu vyhrať. Vidieť to napríklad aj v Trnave, kde sa Ľudová platforma nevedela dohodnúť a vysmiaty je podľa Sulíka tretí - József Berényi (SMK-MKP). Ten sa stretne v druhom kole volieb o post predsedu Trnavského samosprávneho kraja s Tiborom Mikušom (nezávislý).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu