Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

OĽaNO spúšťa petíciu za vyslovenie nedôvery vláde

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslankyňa za OĽaNO Helena Mezenská začala so zbieraním podpisov pod petíciu za vyslovenie nedôvery vláde.

"Petícia je nástrojom, ako ľuďom otvoriť oči, ukázať im, aká je situácia v parlamente, aký rozdiel je medzi tým, čo Smer-SD hovorí a ako koná. To klamstvo sa musí skončiť. Politika nemôže slúžiť dvom percentám najbohatších občanov," povedala Mezenská. Poslankyňa začala s distribúciou petičných hárkov, podpisy chcú obyčajní zbierať po celom Slovensku.

Mezenská zdôrazňuje, že štát má patriť všetkým občanom, nielen vplyvným podnikateľským skupinám. Vláde poslankyňa za OĽaNO vyčíta napríklad novelu zákona o obnoviteľných zdrojoch energie. "Existujú podnikatelia, na ktorých vláda berie priam špeciálny ohľad. Deje sa tak nielen na úkor ostatných podnikajúcich subjektov na Slovensku, ale doslova na úkor nás všetkých občanov tejto republiky," vraví Mezenská.

Kým pred rokom opozícia dokázala zabrániť schváleniu novely, ktorá podľa Mezenskej vtedy bola šitá pre finančnú skupinu Penta, teraz vláda opätovne predložila novelu, ktorá zabezpečí desiatky miliónov eur pre spoločnosť U. S. Steel.

Poslankyňa za OĽaNO upozorňuje aj na "vlastizradu" Ficovej vlády pri privatizácii SPP. "Fakt, že za stratu v materskej firme SPP prevzal plnú zodpovednosť štát a zisky prenechal finančným žralokom, je voči občanom totálna nehoráznosť. Neustále pritom pribúdajú indície aj dôkazy o tom, že finančné skupiny riadia túto vládu," argumentuje Mezenská.

Podľa nej v oboch prípadoch ide o neprípustné kroky socialistickej vlády, ktorá by mala podporovať predovšetkým malých a stredných podnikateľov, čo však nerobí. "Vláda jednoducho rezignovala na záujmy občana," uzavrela Mezenská s tým, že kabinet nebojuje ani s nízkou vymožiteľnosťou

Petičnú akciu za skrátenie volebného obdobia inicioval počas druhej vlády Mikuláša Dzurindu vtedajší opozičný Smer spolu s Konfederáciou odborových zväzov. Refendum sa konalo v apríli 2004 spolu s prezidentskými voľbami. Nebolo platné, pretože sa na ňom nezúčastnil dostatočný počet oprávnených voličov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu