Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Prejav Matovičovej poslankyne valcuje internet: Natrela to premiérovi aj ministrovi!

Helena Mezenská
Helena Mezenská (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pokým niektorí poslanci Národnej rady pôsobia ako sivé myšky a nie je nich počuť, ako je rok dlhý, iní sa dokážu zviditeľňovať pravidelne. Okrem mediálne známych politikov sa však do popredia čoraz častejšie svojimi plamennými prejavmi, ale aj činmi, dostáva Helena Mezenská z OĽaNO, ktorá nemá problém povedať ani starým parlamentným harcovníkom, čo si myslí o nich a o ich hospodárení so štátnymi financiami.

"Myslím si, že je dostatok dôkazov o tom, že vláda pod vedením Roberta Fica nezastupuje štátne, občianske záujmy, ale záujmy finančných skupín. Svedčí o tom nielen nevýhodné odkúpenie stratovej časti SPP, pričom dochádza k prevzatiu ziskových častí finančnými skupinami, ale aj predložený zákon o obnoviteľných zdrojoch energie, ktorý nebol stiahnutý na môj podnet a v ktorom bolo jasne deklarované, že vláda nebola schopná vyrokovať stiahnutie arbitráže pre U.S. Steel v hodnote 260 miliónov eur. Mám dostatok dôkazov na to, že vláda pod vedením Roberta Fica nie je viac kompetentná, morálna a ani dôveryhodná, aby mohla čestne a zodpovedne spravovať tento štát," uviedla opozičná poslankyňa.

Práve počas rozpravy týkajúcej sa zákona o obnoviteľných zdrojoch energie vyslovila aj iné vety, pri ktorej by sa niektorí v parlamente mohli hanbiť ako malé deti. Pritom sa nesnažila nijako zvyšovať hlas, ani upozorňovať na seba veľkými gestami. "Rozpočet, ktorý je napätý, ľudia, ktorí sú nútení bez práce boriť sa s existenčnými problémami si od tejto vlády, ktorá im sľubovala istoty, nielen právne, ale aj sociáno-ekonimické, že naši ľudia si toto od vás nezaslúžia," povedala Mezenská a obrátila sa na ministra, premiéra aj ostatných zodpovedných s tým, čo sa vlastne hodlajú urobiť.

"Máte kúsok charakteru? Máte kúsok svedomia? Štipku citu? Dokážete sa postaviť a povedať: Opúšťam tento úrad?" apelovala na zainteresovaných Mezenská, ktorá od nich očakáva, že zákon stiahnu. "Tento štát nemá na to, aby donekonečna podporoval rozmary oligarchov ani nadnárodných spoločností," povedala poslankyňa, ktorá už nechce žiadne reči, ale činy pri odvolávaní ministra hospodárstva a premiéra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu