Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Poliačik žaluje Pašku: Vraj prekrúcal jeho slová, chce ospravedlnenie!

Martin Poliačik
Martin Poliačik (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Poslanec za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Martin Poliačik podal žalobu na predsedu parlamentu Pavla Pašku na ochranu osobnosti a ľudskej dôstojnosti. Od predsedu národnej rady za jeho výroky žiada Poliačik písomné ospravedlnenie.

"Predseda parlamentu prekrúcal moje slová a zámerne sa snažil vykresliť ma ako človeka, ktorý velebí a dokonca propaguje užívanie drog, čo som niekoľkokrát povedal, že tomu tak nie je. Som presvedčený o tom, že pán Paška si bol vedomý, že tomu tak nie je a urobil tak zámerne," uviedol Poliačik. Paška tak podľa neho poškodil vážnosť akýchkoľvek jeho ďalších výrokov v politike. "A nemyslím si, že je správne, aby ľudia, aj vrcholoví predstavitelia štátu, zámerne klamali o niekom so snahou očierniť ho," dodal poslanec za SaS.

V žalobe Poliačik spomína dva Paškove výroky. Poslanec za SaS ešte v marci Pašku a premiéra Roberta Fica vyzval, aby prestali klamať o jeho osobe. "Inak vás zažalujem za poškodzovanie dobrého mena. Ak s tým neprestanete okamžite, pôjde to na súd," povedal 12. marca Paškovi Poliačik. "Môžem dať hlasovať o tom, že ste s drogami vysporiadaný? Pravdepodobne nie," reagoval v pléne parlamentu Paška. Poliačik v marci viackrát čelil poznámkam od Pašku a Fica o jeho užívaní drog. Poliačik v jednom rozhovore v minulosti priznal, že v mladosti vyskúšal tvrdé drogy. Paška 12. marca pred novinármi nazval Poliačika "neúnavným heroínovým propagandistom", ktorý po poslednom poslaneckom grémiu sršal vtipom a novinárom hovoril, ako Paška skrotol a zmenil názor a akí sú v Smere-SD amatéri, keď umožnili opozícii prerušiť všeobecným súhlasom schôdzu. „Ani som neskrotol, ani som nezmenil názor,“ poznamenal vtedy Paška.

Prečo trestné oznámenie podáva Poliačik s viac ako dvojmesačným odstupom vysvetlil nasledovne: "Ja nemám možnosť vlastnou hlavou zháňať si vedľajšie zdroje na to, aby som si platil právnikov. To znamená, náš právnický tím musel najprv vyriešiť všetky problémy, ktoré sú spojené s chodom parlamentnej schôdze a až potom som im mohol zadať vypracovanie žaloby, ktorá je mojou osobnou záležitosťou"

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu