Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Smer chce zúžiť územné obvody OS v Pezinku a v Piešťanoch

Anton Martvoň
Anton Martvoň (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Územné obvody vyťažených okresných súdov (OS) v Pezinku a v Piešťanoch by sa mali zúžiť. Cez pozmeňujúci návrh k novele zákona o pobyte cudzincov to presadzuje poslanec vládneho Smeru-SD Anton Martvoň. Jeho návrh dnes hlasmi Smeru-SD odobril Ústavnoprávny výbor NR SR.

Ak Martvoň uspeje aj v pléne, okres Senec sa z pôsobnosti OS v Pezinku presunie do územného obvodu OS Bratislava III. Z pôsobnosti piešťanského súdu zase vypadne okres Hlohovec, ktorý sa presunie do pôsobnosti OS Trnava. OS Bratislava III a Trnava označil Martvoň za málo vyťažené.

Podľa poslanca sa týmito zmenami zohľadňuje tak aktuálna dostupnosť dotknutých súdov z pohľadu účastníkov konania, ako aj z pohľadu vyťaženosti týchto súdov. "Táto zmena teda vytvára predpoklady pre efektívnejšie súdne konanie prostredníctvom zmeny územných obvodov súdov," tvrdí Martvoň. Doterajšie konania budú z praktických dôvodov, rovnako aj z dôvodu plynulosti súdneho konania, dokončené na doterajších súdoch.

Lucia Žitňanská (SDKÚ-DS) Smeru-SD odkázala, že sa musí smiať. Práve za prvej vlády Roberta Fica (Smer-SD) boli totiž obnovené viaceré zrušené okresné súdy vrátane Pezinka a Piešťan. "Dialo sa to práve s argumentom, aby ľudia zo Senca nemuseli chodiť do Bratislavy. Teraz budú," podotkla Žitňanská.

Martvoň jej odkázal, že za prvej Ficovej vlády malo ministerstvo spravodlivosti pod gesciou ĽS-HZDS. "Ak zistíme, že niečo nefunguje, treba to zmeniť k lepšiemu," myslí si Martvoň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu