Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Poslankyňa Nicholsonová si zavarila: O Slovensku vykričala, že je hnusné!

Lucia Nicholsonová
Lucia Nicholsonová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslankyňa Lucia Nicholsonová, ktorá "derie" parlamentné lavice za stranu SaS, sa pri vyjadrení k stavu vyšetrovania kauzy Gorila poriadne rozohnila a použila nie veľmi citlivé slová na adresu Slovenska. Doslova ho označila za hnusné, čo viacerí prítomní zobrali ako urážku národa a niektorí by dokonca chceli, aby sa vzdala svojho mandátu. Podľa nej však na to nie je dôvod.

"... to musel prísť človek až z Kanady, aby nám otvoril oči na tomto hnusnom Slovensku, tak tomu sa kopia na hlave žaloby na ochranu osobnosti od všetkých tých goríl... Táto krajina sa stáva naozaj Absurdistanom... To sú všetko veci, ktoré mi nedovolia byť hrdou Slovenkou... Počas tejto vlády tá lúza znova povstáva. Neprejde ani tak veľa dní, kedy Slovensko bude zase tou čiernou dierou na mape," nedala si servítku pred ústa Nicholsonová, za čo sa stala terčom protiútokov od poslancov z iných klubov.

"Je to asi najhorší vulgarizmus, ktorý zaznel v tomto parlamente," reagoval Dušan Jarjabek zo Smeru. "Mala by sa jednoznačne vzdať poslaneckého mandátu a ísť tam, kde ju srdce ťahá a kde sa jej páči," povedala exministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová. Jej kolegovia z SaS však majú iný názor. "Nehovorí o Slovensku ako takom, hovorí o jednej z jeho podôb a to o tej, ktorá je v Gorile popísaná," obhajoval ju Martin Poliačik.

Luciu Nicholsonovú však za jej slová pravdepodobne žiadny postih nečaká, keďže na výroky poslancov v parlamente sa vzťahuje imunita. Problém v nich nevidia ani niektorí členovia mandátového a imunitného výboru, takže disciplinárnemu konaniu sa asi vyhne. Informoval portál noviny.sk.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu