Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fico napokon na odovzdanie Nobelovej ceny pôjde, nechce byť neúctivý

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico sa napokon zúčastní na slávnostnom odovzdaní Nobelovej ceny za mier v nórskom Osle, ktorú získala Európska únia. Informoval o tom Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

 "Rozhodol sa rešpektovať dohodu lídrov členských krajín, ktorí chcú deklarovať zreteľný proeurópsky postoj a nechce, aby jeho neúčasť bola vnímaná ako neúcta k európskym štruktúram," napísal tlačový odbor. Fico totiž pôvodne deklaroval, že slávnostného odovzdania ceny sa nezúčastní pre pracovné povinnosti. Prezident Ivan Gašparovič do Nórska nepôjde, pretože od pondelka má naplánovanú dvojdňovú oficiálnu návštevu Českej republiky.

Európskej únii udelili cenu za jej dlhodobú úlohu v zjednocovaní kontinentu a presadzovaní demokracie a mieru. Nobelov výbor ocenil úniu za podiel na obnove po druhej svetovej vojne a za jej úlohu v šírení stability v bývalých komunistických krajinách po páde Berlínskeho múru v roku 1989. Slávnostné odovzdanie Nobelovej ceny sa uskutoční v pondelok 10. decembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu