Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rafaj radí vláde: Peniaze pre Rómov by ocenili aj mladé rodiny!

Rafael Rafaj
Rafael Rafaj

BRATISLAVA - Keďže poslanci Národnej rady SR nevedia prijať rázne, systémové a spravodlivé legislatívne riešenia na zastavenie problému s neprispôsobivou časťou rómskeho etnika, "predvádzajú verejnosti populistický cirkus v podobe nič neriešiaceho poslaneckého prieskumu v osadách". Na margo poslaneckého prieskumu, ktorý aktuálne v rómskych osadách realizuje ľudskoprávny výbor parlamentu, uviedol prvý podpredseda SNS Rafael Rafaj.

"Poslanci by mali namiesto skúmania, kde viazne odovzdanie nových bytov pre Cigánov z letanovskej osady zabezpečiť, ako zabrániť znepríjemňovaniu života slušným, pracujúcim a dane platiacim spoluobčanom," dodal Rafaj. "Ak je na Slovensku viac než 690 osád, každému musí byť jasné, že postaviť na kľúč nové byty pre všetkých osadníkov, je pri sociálne motivovanej pôrodnosti ekonomická samovražda verejných financií. Takúto trvalú finančnú pomoc od štátu by viac potrebovali a aj ocenili mladé slušné rodiny na štartovacie byty," zdôraznil podpredseda SNS.

"Predovšetkým chceme mať jasno. Pokiaľ ide o dlhšie problematickú záležitosť okolo výstavby bytov pre rómsku osadu v Letanovciach, chceme sa pozrieť na problematiku priamo na tvári miesta," objasnil ciele prieskumu predseda ľudskoprávneho výboru Rudolf Chmel (Most - Híd). Poznamenal, že je otázne, kedy je možné považovať byty za dokončené, najmä, ak chýba kanalizácia a nie je zavedená elektrina. "Pri tejto príležitosti chceme hovoriť so starostami obcí, ktorých sa to dotýka, teda obcí okolo Letanoviec," dodal Chmel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu