Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Božik sa chystá odísť z ĽS-HZDS, strane odporúča zánik

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Primátor Partizánskeho Jozef Božik sa chystá na odchod z ĽS-HZDS. Rád by to urobil v čase riadeného zániku strany Vladimíra Mečiara, ktorý presadzuje. Či k nemu dôjde, je zatiaľ otázne. Božik však zrejme odíde aj v prípade, že strana nezanikne.

Kritikovi Vladimíra Mečiara prekážajú nelogické kroky strany, akým je napríklad preregistrácia členov. Podľa Božika nejde o pomoc hnutiu, ale o to, aby sa očistilo a zostali by len pravoverní. Tak by sa pokojne vraj mohlo stať, že nedôjde k zmenám vo vedení a Vladimír Mečiar bude opäť zvolený za predsedu.

Božik sa nechystá preregistráciu podstúpiť. Považuje ju za absolútnu ignoráciu zdravého rozumu. "Každá normálna strana by po voľbách, v ktorých získala menej ako jedno percento, mala urobiť snem, zmeniť vedenie... Ale ĽS-HZDS, strana, ktorá získala menej ako strana Nory Mojsejovej, sa tvári ako hybná sila, čo je nezmysel," vyhlásil.

Primátor Partizánskeho sa mieni orientovať na občiansku politiku, ktorá je jeho prioritou. Aj kvôli nej zakladá občianske združenie Spolu sme Slovensko. Pomocou neho chce pracovať na lepšej občianskej spoločnosti a spolupráci ľudí v regiónoch. Božik plánuje začať vo svojom regióne a v blízkom okolí. "A čo bude ďalej, sa uvidí," povedal.

Pokiaľ ide o ĽS-HZDS, okrem preregistrácie členov sa zaoberá svojimi stanovami, ktoré majú prejsť zmenami. Ich novelizáciou chce hnutie zjednodušiť proces riadenia. V nasledujúcom období sa chce zamerať na vlastnú reformu a obnovenie dôvery. Hnutie by tiež malo po lete voliť predsedu.

Vladimír Mečiar sa rozhodol odísť z čela ĽS-HZDS po 21 rokoch. Svojim spolustraníkom to oznámil koncom apríla na rokovaní straníckeho grémia v Bratislave. Mečiar sa rozhodol odísť po v poradí už druhých neúspešných parlamentných voľbách. Strana teraz hľadá nového lídra, zatiaľ ho však nemá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu