Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Hlina chce v pléne počuť každého nominanta, ktorého volí parlament

Alojz Hlina
Alojz Hlina

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina (OĽaNO) chce, aby sa nominanti do verejných funkcií, ktorých volí parlament, prezentovali pred celým plénom. Chce totiž poznať každého, o kom má hlasovať. "Chcem poznať človeka, ktorého mám podporiť," uviedol dnes počas diskusie o návrhu na vymenovanie viceguvernéra Národnej banky Slovenska.

Požiadavku mieni Hlina predniesť dnes pred hlasovaním o budúcom viceguvernérovi, ktorým sa má stať opozičný nominant Ján Tóth. Igor Matovič (OĽaNO) s Hlinovým návrhom nie celkom súhlasí. Podľa neho by bolo lepšie, keby si akéhokoľvek kandidáta pozvali poslanci, ktorí ho chcú lepšie spoznať, na zasadnutie poslaneckého klubu.

Andrej Kolesík (Smer-SD) pripomenul, že kandidáti sú vypočúvaní v príslušnom parlamentom výbore. Hlinovi to nestačí. "Členmi výboru sú len niektorí poslanci. Áno, ostatní sa môžu ísť pozrieť, ale nie každý poslanec má vždy čas. A navyše, volí sa v pléne a nie vo výbore," zdôraznil s tým, že od svojho návrhu neustúpi.

Hovoril o ňom aj počas diskusie o návrhu na voľbu predsedu a členov Rady pre rozpočtovú zodpovednosť. Ak plénum Hlinovi nevyhovie, poslanec bude ignorovať voľbu kandidátov, ktorých nepozná. "Pán poslanec, a čo vás vedie k tomu, že keby ste týchto nominantov zhliadli v pléne, tak by ste sa rozhodovali kvalifikovane?" spýtal sa ho František Šebej (Most-Híd). Hlina si myslí, že jeho požiadavka je v poriadku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu