Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vláda zatiaľ vypúšťa len pokusné balóniky, tvrdí Dzurinda

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vláda podľa poslanca NR SR a bývalého predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu zatiaľ len vypúšťa pokusné balóniky a hľadá cestu najmenšieho odporu. Ako povedal Dzurinda v rozhovore, vláda sa však bude musieť prejaviť.

"Úlohy sú jasné. Už napríklad štátny rozpočet na budúci rok by nás mal presvedčiť, či to vláda myslí vážne. Úloha je dostať sa deficitom verejného okruhu pod tri percentá hrubého domáceho produktu," povedal.

Dzurinda nevie, či vypúšťanie balónikov je úmysel alebo je to metóda, pre ktorú sa vláda Roberta Fica rozhodla. Rozumie však tomu. "Je to metóda, ktorá by mala eliminovať kritiku na najnižšiu možnú mieru. To je taká istá chytrosť vtiahnuť všetky relevantné sily do tejto hry, aby sme im potom zobrali vietor z plachiet," vyhlásil. Nemyslí si však, že sa toto napokon vláde podarí, pretože väčšine verejnosti je jasné, že vláda je tu od toho, aby prijímala rozhodnutia a opozícia je od toho, aby vládu kontrolovala a keď uzná za vhodné, aj kritizovala. "Je tu taký pokus otupiť ostrie, budúce ostrie opozície," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu