Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Fico: V slovensko-maďarských vzťahoch nie je doba na jatrenie starých rán

Robert Fico
Robert Fico

HRADEC KRÁLOVÉ - Slovensko a Maďarsko sú si veľmi blízki susedia a v súvislosti s ich vzťahmi si treba uvedomiť, že nie je doba, v ktorej by bolo vhodné jatriť staré rany, povedal v Hradci Králové pražskému spravodajcovi maďarskej tlačovej agentúry MTI predseda vlády SR Robert Fico, ktorý sa v sobotu zúčastnil programového zjazdu ČSSD.

 "Budúcnosť vzájomných vzťahov vnímam pozitívne. Začneme spoluprácu aj na straníckej pôde s maďarskými socialistami, s ktorými sa stretneme na jeseň. Ak ľudia komunikujú, vznikajú zaujímavé projekty," konštatoval slovenský premiér.

V súvislosti s vymenovaním splnomocnenca vlády pre menšiny Lászlóa Nagya (Most-Híd) Fico povedal, že považuje za dôležitý krok, že na riešenie otázky menšín pustili do vládnej štruktúry opozičného politika. Nagy bude mať všetky potrebné kompetencie, zdôraznil.

Podľa slovenského premiéra je záujmom Bratislavy pokračovať a úspešne ukončiť spoločné projekty z predchádzajúcich rokov v prepojení systémov energetiky, cestnej siete a mostov na Ipli i Dunaji. "Potrebujeme úspechy - tie však prídu iba v tom prípade, ak sa nebudeme obracať do minulosti, ale budeme hľadieť do budúcnosti," konštatoval Fico.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu