Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Malatinský: Tie manažérske odstupné sú podľa mňa normálne

Tomáš Malatinský
Tomáš Malatinský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Odstupné pre manažérov v spoločnostiach s účasťou štátu je podľa slov šéfa Ministerstva hospodárstva (MH) SR Tomáša Malatinského (nominant Smer-SD) "normálne" v rozsahu 3 až 12-mesačných platov.

"Tie manažérske odstupné sú podľa mňa normálne od 3-mesačných až do 12-mesačných platov. Čo je navyše, je určite prehnané," uviedol dnes po rokovaní vlády SR v súvislosti s tzv. zlatými padákmi manažérov v jednotlivých rezortoch Malatinský.
      
"Manažérska odmena je každopádne trošku komplikovanejšia ako odmena členov predstavenstva v štátom riadených spoločnostiach. Na to máme uznesenie vlády, a to sa poväčšine dodržiava. Ja som to neprepočítaval všetko, ale myslím, že tam sme v intenciách," priblížil šéf rezortu hospodárstva.
      
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) je za to, aby sa pre ľudí na manažérskych pozíciách vo významných podnikoch s účasťou štátu vytvorili také podmienky odmeňovania, aby mali pocit, že štát si ich prácu váži.
      
"Nemôže to však byť činnosť, pri ktorej ľudia doslova bohatnú. Pretože, ak niekto dostane odstupné 200.000 alebo 250.000 eur, tak to už je nenáležité," konštatoval dnes po rokovaní vládneho kabinetu Fico.
      
"Na minulom rokovaní vlády SR som požiadal ministrov, aby mi pripravili krátke informácie (o tzv. zlatých padákoch v jednotlivých rezortoch). Cieľom je predovšetkým vyhnúť sa podobným situáciám, do ktorej dnes spadol bývalý minister dopravy Ján Figeľ. Pretože pravdepodobne nastavil systém, ktorý je neuveriteľne drahý a ktorý umožňuje ľuďom po skončení pôsobenia v štátnych organizáciách odísť s vysokým odstupným," spresnil premiér.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu