Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Za prvú podpredsedníčku strany chce Frešo Žitňanskú

Pavol Frešo
Pavol Frešo

ZVOLEN – Rozhodnutie vyše polovice delegátov na kongrese SDKÚ-DS pri voľbe predsedu je podľa nového šéfa strany Pavla Freša silné.

Ako povedal pred novinármi, pred voľbou sa viedla korektná a zrozumiteľná kampaň. Výsledok volieb pre neho znamená obrovský záväzok. „Voľbou bola schválená aj generálna línia, preto je jasné smerovanie strany,“ konštatoval.

Frešo dal ponuku, aby jeho prvou podpredsedníčkou bola Lucia Žitňanská. „Je to spravodlivé. Chcem vyslať signál o jednote strany. Budem šéfom, ktorý sa vždy bude snažiť o dohodu,“ vyhlásil. Podľa neho programy kandidátov na predsedu boli veľmi podobné, preto ich spájajú.

Teraz už bývalý predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda sa k voľbám vyjadriť nechcel. „Dnes budú iní hovoriť. Niekedy inokedy. Dnes hovorí nový predseda strany,“ uviedol Dzurinda.

Novým predsedom SDKÚ-DS sa stal Pavol Frešo. Ten rovnako ako v prvom kole porazil Luciu Žitňanskú, v druhom kole však získal nadpolovičnú väčšinu hlasov delegátov kongresu. Freša podporilo 242 delegátov, jeho súperku 154. Neplatných bolo osem hlasov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu