Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Frešo: Cestou k úspechu SDKÚ nie je škandalizácia Smeru, ale vlastná vízia

Pavol Frešo
Pavol Frešo

BRATISLAVA – Cestou k úspechu SDKÚ-DS nie je neustála škandalizácia Smeru-SD, ale predstavenie vlastnej vízie pre strednú vrstvu. V rozhovore pre TASR to vyhlásil kandidát na predsedu strany Pavol Frešo.

"Výsledky volieb nám jasne ukázali, že ľudia už od nás nechcú komentovanie a glosovanie socialistov, ale aby sme prišli s vlastnou víziou riadenia štátu, s ktorou sa budú môcť stotožniť," vysvetlil Frešo. Kongres SDKÚ-DS bude voliť predsedu strany už v sobotu (19.5.). SDKÚ-DS by mala podľa Freša zrozumiteľne oslovovať predovšetkým strednú vrstvu, ktorou sú všetci zamestnanci a živnostníci, čiže všetci tí, ktorí sa živia svojou prácou.

"Tí, ktorí vytvárajú hodnoty, tým má byť uľahčený život, lebo na nich stojí táto krajina. O veľkú časť týchto voličov sme v posledných voľbách aj svojou vinou prišli a musíme sa ich pokúsiť získať späť," doplnil kandidát na predsedu strany.

Podľa vlastných slov by chcel zrušiť bezbrehú "solidaritu" a poberanie sociálnej pomoci podmieniť aspoň snahou o prácu. S tým súvisí aj väčšia vymožiteľnosť práva, v tejto oblasti by mal byť podľa Freša štát silnejší a razantnejší. "Ak budem na kongrese úspešný, na jeseň budeme mať programovú konferenciu, kde predstavíme nový program, ktorý sa bude zaoberať každodennými problémami ľudí, najmä strednej vrstvy," avizoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu