Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žitňanská chce z SDKÚ lídra pravice, strany chce osloviť ponukou

Lucia Žitňanská
Lucia Žitňanská

BRATISLAVA – Podpredsedníčka SDKÚ-DS Lucia Žitňanská chce, aby jej strana bola opäť lídrom pravice. Ako povedala, líder je ten, ktorý dokáže priniesť riešenia alebo myšlienky, ktoré oslovia.

Zároveň vie stmeliť všetkých ostatných okolo seba. „Toto je rozhodujúce. Čo sa tu teraz budeme hrať, že 8,5 % a 7,9 %, kto je medzi nimi líder? O tom to nie je,“ povedala s tým, že chce, aby SDKÚ-DS sa stala lídrom svojou ponukou. „Pozitívnou ponukou. Hádok tu bolo naozaj príliš veľa. Aj vzájomného kritizovania pravicových strán tu bolo naozaj veľmi veľa. My musíme byť dostrediví, lebo všetko ostatné je smiešne,“ dodala.

Ambíciou Žitňanskej je mať o štyri roky SDKÚ-DS v takej pozícii, aby mohla pritiahnuť ostatné stredopravé strany. „Chcem, aby táto stredopravá strana sa mohla postaviť a predstaviť alternatívu voči Ficovi. Inak by som to nerobila. Keby som nevidela v tom celom zmysel, tak to nerobím. Cesta je však postupná,“ uviedla. Podľa nej SDKÚ-DS do dvoch rokov musí vedieť, či je na správnej ceste, alebo nie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu