Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poslaneckí náhradníci zložili sľub, medzi nimi aj Gašparovič

Viktor Stromček sa stal vedúcim Kancelárie NR SR
Viktor Stromček sa stal vedúcim Kancelárie NR SR (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Najvyšší zákonodarný zbor SR má opäť nové zloženie. Do lavíc dnes zasadlo ďalších osem náhradníkov za poslancov Smeru-SD, ktorí zmenili svoje pôsobisko.

Igor Federič bol vymenovaný za vedúceho Úradu vlády SR, Viktor Stromček sa stal vedúcim Kancelárie NR SR a mandátu sa vzdal. Jozef Buček, Jozef Burian, Branislav Ondruš, Pavol Pavlis, Peter Pellegrini a Marián Saloň boli vládou vymenovaní za štátnych tajomníkov. Na ich miesta po zložení sľubu zasadli Štefan Gašparovič, Antonín Cicoň, Vladislav Petráš, Eva Hufková, Peter Gaži, Zoltán Daniš, Viera Šedivcová a Peter Náhlik.

"Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov. Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života," znie ústavou predpísaný sľub, ktorí skladajú všetci poslanci. Jeho nezloženie alebo sľub s výhradou by mal za následok zánik mandátu.

Ešte pred mesiacom zložilo sľub prvých desať náhradníkov za poslancov, ktorí odišli do exekutívy. Miesto v parlamente tak získali aj kandidáti Smeru-SD, ktorí sa uchádzali o poslanecký post z okolo stého miesta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu