Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matovič drží palce Smeru a Slovensku, aby splnil svoj program!

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA – Predseda politického hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič drží palce Smeru-SD a tiež ľuďom na Slovensku, aby vládna strana splnila svoj program. Matovič to uviedol v dnešnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo.

"Držím palce aj Smeru a nehanbím sa to povedať, ale de facto Slovensku, aby Smer svoj volebný program splnil," povedal Matovič. Pretože, ak bude strana Smer-SD vládny program plniť, bude to podľa neho pre ľudí dobré. "Ale, ak ho bude plniť inak alebo v tom duchu, ako ho plnila počas prvej Ficovej vlády, to bude pre Slovensko zlé," dodal.

Samotné Programové vyhlásenie vlády je podľa jeho slov v poriadku. "Na papieri to všetko pekne vyzerá, ale podstatné je, aké budú skutky," dodal. Aj prvá vláda Roberta Fica mala podľa neho v podstate dobrý program, no skutky už také neboli. "V programe bol boj proti korupcii, ale skutky boli mýtny tender, emisný, nástenkový tender a bolo to v príkrom rozpore s tým, čo bolo na papieri," opísal Matovič.

OĽaNO tak chce aj naďalej brániť rozkrádaniu Slovenska a bude strážiť kroky Smeru-SD. Hneď po voľbách však dali vláde sto dní na to, "aby sa našla" a aby ju nevyrušovali pri vytváraní programového vyhlásenia. "Nechceli sme vystupovať nejako príliš agresívne," podotkol Matovič. Slovensko totiž podľa neho potrebuje čo najlepší vládny program.

Zároveň sa počas týchto dní spoznávali medzi sebou aj jednotliví poslanci parlamentu za OĽaNO. "Všetky ostatné strany sa vnútri poznajú. My sme dali priestor nezávislým osobnostiam a teraz sa spoznávame," dodal. Už teraz sa však so všetkými poslancami dohodol, že ak budú chcieť kandidovať za hnutie aj v budúcich voľbách, budú uvedení na kandidačnej listine na poslednom mieste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu