Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hrušovský: ÚVO by mal šéfovať nominant opozície

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský je prekvapený, že miesto šéfa Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) pravdepodobne nebude zastávať nominant opozície. Podľa neho to avizoval budúci minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) a znamenalo by to, že po voľbách dochádza k zmene postoju strany Smer-SD a jej šéfa.

"Predseda strany Smer Robert Fico nám to v uplynulom volebnom období stále otĺkal o hlavu, že to je opozičné miesto a treba na tom aj do budúcnosti trvať," uviedol v dnešnej diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy Hrušovský.

Ako ďalej povedal, konanie vedenia strany Smer-SD, ktoré ponúklo pozície predsedov parlamentných výborov opozícii, je veľkorysé a korektné. Na druhej strane však bude v týchto výborov väčšina poslancov strany Smer-SD. "Predseda bude síce obrazom a tvárou toho parlamentného výboru, ale nebude disponovať väčšinou, cez ktorú by mohol on cez opozičných poslancov presadiť nejaké rozhodnutie," upozornil Hrušovský.

Podľa podpredsedu Smer-SD Roberta Kaliňáka si však post šéfa ÚVO nechce "nechať" strana Smer-SD. "Je záujem, aby mnohé kontrolné funkcie boli posilnené a tie sa snažíme dôsledne distribuovať medzi opozíciu aj odbornú verejnosť," oponoval v relácii Kaliňák. Ako dodal, táto otázka sa týka aj ďalších úradov a pozícií, o ich obsadzovaní však bude strana rozhodovať až po zostavení vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu