Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najaktívnejším europoslancom Paška, posledný Zala

Jaroslav Paška Zobraziť galériu (2)
Jaroslav Paška

BRATISLAVA - Najaktívnejším slovenským europoslancom je podľa nezávislého hodnotenia rankingu zverejneného na www.mepranking.eu Jaroslav Paška (SNS) pred Monikou Beňovou (Smer-SD) a Annou Záborskou (KDH).

Na chvoste aktivity slovenských členov Európskeho parlamentu (EP) je trojica poslancov Smeru-SD, najmenej aktívny bol zatiaľ Boris Zala. Hodnotenie je vypracované na základe siedmich parametrov, ktoré zverejňuje Európsky parlament a aktualizuje sa každý týždeň.

Stránka uvádza aj počet aktivít, ktoré realizovali poslanci a ich celkové umiestnenie v rebríčku aktivity medzi 736 členmi EP. Zatiaľ čo Paška s 236 aktivitami obsadil v celkovom poradí 72. miesto, Beňová sa s 223 aktivitami umiestnila na 83. a Záborská so 181 aktivitami na 116. mieste.

Najmenej aktívny z europoslancov bol podľa tejto internetovej stránky Boris Zala (Smer-SD), ktorý sa s dvadsiatkou aktivít umiestnil na 672. mieste, 23 aktivít je ranking predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Vladimíra Maňku (Smer-SD), čo predstavuje 651. miesto a tretia od konca je Monika Smolková (Smer-SD), ktorá s 24 aktivitami obsadila 650. miesto pomyselného rebríčka.

"SNS má v osobe europoslanca Jaroslava Pašku v Európskom parlamente najpracovitejšie zastúpenie zo všetkých slovenských politických strán," reagovala hovorkyňa SNS Jana Benková. V týchto dňoch podľa nej Pašku čakajú rokovania Výboru pre priemysel, výskum a energetiku EP, kde bude hovoriť s maďarským ministrom národného rozvoja zodpovedného za klímu a energetiku Tamásom Fellegihom o výsledkoch maďarského predsedníctva EÚ.

"Potom s poľským podpredsedom vlády a ministrom hospodárstva Waldemarom Pawlakom, poľskou ministerkou vedy a vyššieho vzdelávania Barbarou Kudryckou, poľským ministrom infraštruktúry Cezarym Grabarczykom a štátnym tajomníkom a podpredsedom vlády pre vnútro a správne záležitosti Piotrom Kolodziejczykým o ich úradujúcom predsedníctve v Rade Európskej únie," dodala Benková.

"Ďalej budem v rámci programu vyššie uvedeného výboru rokovať o politickom prístupe Európskej únie k Svetovej rádiokomunikačnej konferencii, o návrhu pracovného programu agentúry ACER na rok 2012 a prvých krokoch prijatých od jej otvorenia v marci 2011, integrite a transparentnosti trhu s energiou, bezpečnosti prieskumu ložísk a ťažby ropy a zemného plynu na mori, ale aj o modernizácii verejného obstarávania v EÚ, vytváraní spoločného strategického rámca financovania výskumu a inovácií EÚ, prezentácii Spoločného výskumného centra (JRC) o následnosti udalostí a dôsledkoch silného zemetrasenia v Japonsku 11. marca 2011 a prezentácii štúdie Európskej agentúry pre bezpečnosť sietí a informácií (ENISA)," doplnil Paška.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu