Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kanada hlási ďalších nakazených!

TORONTO - Počet ľudí, u ktorých bola potvrdená nákaza prasacou chrípkou, stúpol v Kanade na 13.

Informuje o tom s odvolaním sa na kanadské úrady agentúra AP. Kanadskí predstavitelia varujú občanov, aby necestovali do Mexika, kde je epicentrum nákazy. Vyhľadávaná cestovná kancelária Transat AT už oznámila, že sťahuje z Mexika všetkých zákazníkov aj svojich zamestnancov a ruší všetky plánované lety do tejto krajiny.

Prerušenie leteckého spojenia s Mexikom krátko predtým oznámila Kuba. Stala sa tak prvou krajinou, ktorá s Mexikom prerušila dopravné spojenie, zatiaľ na 48 hodín. Vláda je podľa ministra zdravotníctva Josého Ramóna Balaguera "pripravená prijať aj iné opatrenia, aby znížila pravdepodobnosť, že bude toto ochorenie zavlečené na Kubu".

V Mexiku zaznamenali už 152 úmrtí na prasaciu chrípku, z toho 20 je oficiálne potvrdených. Krajina hlási 1995 podozrivých prípadov. Spojené štáty hlásia 68 potvrdených prípadov vrátane 28 v jednej newyorskej škole. Jedenásť ľudí trpiacich prasacou chrípkou potvrdil Nový Zéland, šiestich Kanada a dvoch Španielsko, Izrael a Škótsko.

V Mexiku zatvorili všetky školy predbežne až do 6. mája. Americké úrady zatvorili školy v New Yorku, Texase, Kalifornii, Južnej Karolíne, Ohiu a v Connecticute. Na viacerých letiskách, najmä v Ázii, kontrolujú pasažierov s pomocou termografov a osoby so zvýšenou teplotou sa musia podrobiť vyšetreniu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu