Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Daňová kauza Zoltána obvineného aj z vraždy Kuciaka: V stredu bude ďalšie pojednávanie

Zoltán A. na súde
Zoltán A. na súde (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V stredu je na Okresnom súde Bratislava V naplánované ďalšie pojednávanie s obžalovaným Zoltánom A. ktorý je obvinený aj v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. V tomto prípade ide o ekonomickú trestnú činnosť, pričom vo veci boli zatiaľ vytýčené dve pojednávania. Na prvé pojednávanie priviedli v októbri Zoltána A. kukláči v putách. Keďže sa však nedostavil spoluobžalovaný Ján M., pojednávanie odročili.

Na decembrové pojednávanie sa zase nedostavil Zoltán A. a Ján M. odmietol novinárom odpovedať na otázky. Na začiatku pojednávania sudkyňa Okresného súdu Bratislava V vylúčila z pojednávacej miestnosti verejnosť. Zoltán A. v tomto prípade čelí obžalobe z trestného činu krátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu, za čo mu hrozí sedem až 12 rokov odňatia slobody. Podľa portálu dlžník.sk má Zoltán A. daňový nedoplatok presahujúci jeden milión eur. Spolu s ním je v prípade obžalovaný aj Ján M.

Zoltán A. bol označený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka za sprostredkovateľa medzi objednávateľkou a vykonávateľmi. Práve on podľa medializovaných informácií vypovedal, že vraždu novinára si objednal kontroverzný podnikateľ Marián K., ktorý je v súčasnosti stíhaný väzobne v inom prípade. Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú zastrelil páchateľ 21. februára tohto roka v ich rodinnom dome v obci Veľká Mača. Polícia zatiaľ v tejto súvislosti obvinila štyroch ľudí, jednu ženu a troch mužov. Tí sú stíhaní väzobne a v prípade dokázania viny im hrozí 25 rokov odňatia slobody, respektíve výnimočný trest na doživotie.

Viac o téme: Súd Zoltán A. BratislavaDaňová kauza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu