Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vyšetrovanie prípadu objednávky vraždy Volzovej ukončili: Pavol Rusko je stále na Slovensku

Pavol Rusko
Pavol Rusko (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Bývalý minister hospodárstva a riaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko obvinený v kauze zmeniek sa pravidelne dostavuje do Justičného paláca k probačnému a mediačnému úradníkovi.

"Obvinený sa dostavuje pravidelne na výkon probačného dohľadu v zmysle uznesenia Krajského súdu (KS) v Bratislave z 21. novembra 2017," odpovedal v pondelok na otázku hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak. Ako často Pavol Rusko chodí k probačnému úradníkovi a kedy príde najbližšie, nie je známe. Naposledy ho bolo vidieť na KS v Bratislave približne pred mesiacom.

Najskôr koncom októbra minulého roku Okresný súd (OS) Bratislava II vzal Pavla Ruska pôvodne do väzby. Koncom novembra ho však KS v Bratislave prepustil z väzby a tú mu nahradil lokalizačným zariadením. Následne dozorový prokurátor vo februári tohto roku žiadal o rozšírenie dôvodov väzby u obvineného o "kolúzny" dôvod. Napokon OS Bratislava II žiadosti nevyhovel a na začiatku mája KS v Bratislave zase zamietol sťažnosť prokurátora ako nedôvodnú a obvineného ako oneskorenú.

Ukončili vyšetrovanie

V inom prípade, kde figuruje Pavol Rusko - v prípade prípravy vraždy Silvie Volzovej, na ktorej sa mal podieľať, bolo už najnovšie ukončené vyšetrovanie. "V predmetnej trestnej veci bolo ukončené vyšetrovanie a prebieha študovanie spisového materiálu s obvinenými a poškodenou," uviedol v piatok (16. 11.) dozorový prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave Michal Šúrek. Až po naštudovaní si rozsiahleho spisového materiálu KP v Bratislave rozhodne o ďalšom postupe vo veci.

Pavla Ruska polícia v minulosti obvinila z trestného činu prípravy vraždy jeho bývalej obchodnej spoločníčky Volzovej. Na príprave sa mali podieľať aj známi členovia slovenského podsvetia, ako napríklad bos sýkorovcov Róbert Lališ, alias Kýbel, či za viacero vrážd právoplatne odsúdený banskobystrický bos Mikuláš Černák a napokon komplic posledného menovaného Miloš Kaštan.

Viac o téme: Mikuláš ČernákPavol Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu