Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Jedného z Vadalovcov chceli pustiť na slobodu: Dvojtisícová kaucia, prokurátor podal sťažnosť

Sebastiano Vadala Zobraziť galériu (2)
Sebastiano Vadala (Zdroj: Foto: FB/SV)

TREBIŠOV - Okresný súd v Trebišove v utorok rozhodol o prepustení Sebastiana Vadalu z väzby na kauciu. Sebastiano je obvinený z prečinu nebezpečného vyhrážania a pokračovacieho prečinu výtržníctva, vo väzbe je od polovice marca. Prokurátor proti rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať košický krajský súd. Obvinený tak zatiaľ ostáva vo väzbe.

Slovenský spoločník albánskeho kráľa klanu! Biznis po bratovi, ktorý sedí za objednávku vraždy

Sudca okresného súdu v utorok rozhodoval na základe žiadosti Sebastiana Vadalu o prepustení z väzby. "Uznesením rozhodol o nahradení väzby kauciou vo výške 2000 eur, sľubom obvineného, že dodrží zákaz stýkať sa s poškodenými a dohľadom mediačného a probačného úradníka," potvrdila v stredu hovorkyňa krajského súdu v Košiciach Anna Pančurová. 

Prokurátor proti uzneseniu na mieste podal sťažnosť. "Po písomnom vyhotovení predmetného uznesenia a jeho doručení na Krajský súd v Košiciach o nej bude rozhodovať ako odvolací súd. Dovtedy zostáva Sebastiano V. vo väzbe," uviedla Pančurová. Sebastiano je bratom talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu, taktiež žijúceho na východe Slovenska, ktorý je v Taliansku stíhaný pre drogovú činnosť. Antonina eskortovali zo Slovenska do Talianska 15. mája na základe európskeho zatykača.

Antonino Vadala
Zobraziť galériu (2)
Antonino Vadala  (Zdroj: foto: Miro Vacula)

V prípade Sebastiana Vadalu bolo trestné stíhanie začaté 14. marca tohto roku, o deň neskôr vyšetrovateľ vzniesol obvinenie. "Podľa uznesenia o vznesení obvinenia mal obvinený Sebastiano V. v dňoch 13. a 14. septembra 2017 fyzický napadnúť poškodeného Martina L. tak, že v jednom prípade ho škrtil a vyhrážal sa mu zabitím a v druhom prípade poškodeného viackrát udrel päsťou do tváre s tým, aby dal pokoj jeho frajerke," uviedol v minulosti hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému až trojročný trest odňatia slobody.

Trebišovský okresný súd vzal Sebastiana Vadalu do väzby najprv z dôvodu, že by mohol ujsť, skrývať sa alebo ovplyvňovať svedkov. Voči tomuto rozhodnutiu podal obvinený sťažnosť. Krajský súd potom napadnuté uznesenie 13. apríla zrušil, na základe jeho verdiktu však obvinený zostal vo väzbe z dôvodu tzv. preventívnej väzby.

Viac o téme: PrepustenieKauciaSlovenskoTrebišovSebastiano Vadala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu